Kurumsal SSD'ler artık küresel NAND flash arzının %48'ini tüketiyor

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21118 kez

Kurumsal SSD'ler artık küresel NAND flash arzının %48'ini tüketiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Yapay zeka veri merkezleri ve hiper ölçekli operasyonlar, herkesin NAND çiplerini hedef alıyor – hatta daha fazlasını. Aslında, üretim sektörü, abonelerine chatbot benzeri deneyimler satmak isteyen büyük teknoloji şirketlerinin ve yapay zeka girişimlerinin ihtiyaçlarına göre üretim kapasitesinin büyük bir bölümünü yeniden düzenliyor.

Counterpoint Research tarafından yapılan yakın tarihli bir çalışma, üretken yapay zeka ve chatbot hizmetleri nedeniyle NAND flash endüstrisinin geçirdiği büyük değişimi vurguluyor. Yapay zeka eğitim iş yükleri giderek çıkarım görevleriyle değiştirilirken, kurumsal SSD'ler dünyanın tüm NAND arzının yaklaşık yarısını tüketiyor.

Kurumsal SSD'ler, veri merkezlerinde ve yapay zeka hiper ölçekli tesislerinde kullanılan yüksek performanslı depolama birimlerini içerir. Yılın ikinci çeyreğinde, bu tür katı hal depolama ürünleri küresel NAND sevkiyatlarının %48'ini oluşturdu. Kurumsal sevkiyatlar, %26'lık paya sahip oldukları 2025 yılına kıyasla neredeyse iki katına çıktı ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha da artması bekleniyor.

Büyük teknoloji şirketleri, yapay zeka çıkarım iş yükleri için gereken devasa veri kümelerini önbelleğe almak amacıyla yüksek kapasiteli, yüksek performanslı depolama çözümlerinden yararlanmaya çalıştıkça, SSD'lere olan talep de artıyor. Bu değişim, NAND flash çipleri ve bunların nihayetinde güç sağladığı eSSD'leri üreten şirketler üzerinde önemli bir etkiye sahip oluyor.

Resim

Counterpoint'in belirttiğine göre Samsung, %25'lik pazar payıyla en büyük NAND flash üreticisi konumunu korurken, SK Hynix %22'lik payla ikinci sırada yer aldı. Koreli cihaz üreticisi, yan kuruluşu Solidigm'den gelen sevkiyatlarda yıllık %40'lık bir artıştan faydalandı ve şimdi kurumsal NAND işini daha da büyütmeyi hedefliyor.

Çinli üretici Yangtze Memory Technologies, sevkiyatlarında %22'lik bir artış kaydederek NAND flash pazarının %14'ünü ele geçirdi. YMTC, kendi geliştirdiği Xtacking teknolojisine dayalı 267 katmanlı 3D NAND çipleri üreterek, şirket içi üretim kapasitesi sayesinde yurt içi faaliyetlerini genişletiyor.

Kioxia, NAND sevkiyatlarının %14'ü ile üçüncü sırada yer alırken, Micron ve SanDisk sırasıyla %13 ve %11'lik pazar paylarıyla onu takip etti. Ancak Counterpoint, sevkiyat hacimlerinin mutlaka gerçek gelire dönüşmediği konusunda uyarıyor. YMTC, çip sevkiyatları açısından üçüncü sırada yer alırken, gelir açısından Micron ve Kioxia'nın gerisinde kalarak ancak beşinci sırada kaldı.

Çinli şirket şu anda küresel çip kıtlığından faydalanabiliyor ancak yine de hem tüketici hem de kurumsal katı hal ürünleri üretiyor. Sektördeki diğer herkes gibi, YMTC'nin de yapay zeka odaklı harcama patlamasından yararlanmak amacıyla önümüzdeki dönemde üretiminin büyük bir bölümünü elektronik SSD'lere (eSSD) yoğunlaştırması bekleniyor.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/113478-en ... flash.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 963 kez

Re: Kurumsal SSD'ler artık küresel NAND flash arzının %48'ini tüketiyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Samsung Ssd kullanıyorum ben ve gayet memnunum hiç arızalandığını görmedim.