1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 24 Haz 2025, 12:54
gönderen burak35
Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi windows aktifleştirme için bir araç var. Bu malum betik heryerde kullanılıyor ve açık kaynak.
Normalde bu malum betik defender tarafından temiz olarak görülüyordu. Defenderla tarama yaparsanız uyarı vermiyordu.
Ama durum değişmiş sanırım. Az önce flash belleğimin içindeki dosyaları kopyalarken kopyalamanın durduğunu farkettim.
Nedenide defenderın malum betiki zararlı gibi görmesiydi. Halbuki daha önce böyle bir uyarı hiç vermemişti.

Anladığım kadarıyla microsoftun ve hintlilerin malum betikten artık haberi var. Ve defendera bir güncelleme yayınlamışlar.
Defendera gelen güncelleme sayesinde defenderın temiz dediği açık kaynak kodlu malum betik artık zararlı olarak tanımlanıyor.
Bundan kurtulmak için şöyle bir yol izledim. Defender ayarlarından dışlamalara girdim. Buradan bir dışlama ekle yazan yere tıkladım.
Dosya türü yazan seçeneği seçtim. Ve açılan küçük kutuda dışlanacak dosya türü için ".cmd" yazarak ekledim.
Sonrasındada malum betikin olduğu klasörleri taradım. Defender uyarı falan vermedi. Bence mutlaka sizlerde böyle bir düzenleme yapın.

Aslında böyle bir sorun yaşanmaması lazım. Ama her zaman olduğu gibi işi yine zorlaştıran microsoft ve ahmak hintliler tabi.
Ara sıra kullandığınız programları yazılımları kontrol edin. Defendera verilen bir güncelleme ile temiz olan programa yazılıma zararlı diyebilirler.
Böyle bir durum olduğunda defender virüs imza veri tabanını tekrar elle güncelleyin. Ya programın yazılımın yeni sürümünü indirin.
Yada malum betik gibi açık kaynak kodlu ve zararsız olduğunu düşünüyorsanız, benim gibi dosya uzantısını dışlama listesine ekleyin.
Herkese iyi günler dilerim. :arrow:

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 24 Haz 2025, 13:17
gönderen Kayserilifatih
Microsoft'a bazı etkinleştirme kodları bildirilmiş ve Microsoft da buna tedbir almış olabilir fakat ben betikte virüs falan göremedim. İleride yanlış pozitif olmayan zararlı görürsem mutlaka haber ederim. Ben Defenderi sistemden sildiğim için bu olaydan haberim yoktu.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 24 Haz 2025, 16:52
gönderen velociraptor
Eline sağlık yada aynı işi bir tıkla yapın
https://www.sordum.org/10636/defender-e ... tool-v1-4/

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2025, 03:02
gönderen burak35
Güzel program. Antivirüslerle uğraşmamak için defendera katlanıyorum mecburen. Antivirüsler internet securityler sorun çıkarıyor malesef.
Kurması dert kaldırması dert. Paso lisans ister açılışı geciktirir kapanışı geciktirir. Böyle uzar gider. Bazısı kasar bazısı çok ram kullanır....

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2025, 08:27
gönderen Kayserilifatih
Doğrudur ben hayatımda sadece bilgisayara ilk başladığım zamanlarda antivirüs kullandım onda da senin dediğin sorunlar yüzünden antivirüslere karşı olumsuz bir algı oluştu bende o yüzden hiçbir şekilde kullanmadım ki kullanmadığım için de pişman değilim çünkü antivirüs kullanmadığımda genelde sorun yaşamadım çünkü bilgisayardan fazla internete girmiyorum internet kullanımımın yüzde 90-95'i neredeyse telefondan gerçekleşiyordu bilgisayara interneti sadece Windows'u etkinleştirme anlamında bağlıyorum onun dışında kolay kolay hiçbir şekilde bağlamıyordum desem yalan olmaz kesinlikle.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2025, 16:22
gönderen TRWE_2012
burak35 yazdı: 25 Haz 2025, 03:02 Güzel program. Antivirüslerle uğraşmamak için defendera katlanıyorum mecburen. Antivirüsler internet securityler sorun çıkarıyor malesef.
Kurması dert kaldırması dert. Paso lisans ister açılışı geciktirir kapanışı geciktirir. Böyle uzar gider. Bazısı kasar bazısı çok ram kullanır....
O eskidendi @burak35...

Bunu kullan rahat et...(WindowsXP'den Windows11 'e kadar geniş destek tam)
Resim

Görüyorsun...Tam sistem koruması.Sistemi yormuyor,kastırmıyor.
Resim

En güzeli'de istediğin an devredışı bırakabilirsin.Oyun modu bile var.
Resim

Defendar gibi bir baş belasına katlanmak zorun'da da değilsin.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2025, 23:52
gönderen burak35
Sağol. İnan hiç uğraşasım yok. Ne windowsla, ne defenderla, nede antvirüsle. Saldım artık sistemi. Bıraktım artık yakasını.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 26 Haz 2025, 00:18
gönderen Kayserilifatih
Sen 1803 yazdım usb ye formatta zorlanıyorum mu demiştin merak ettiğimden soruyorum acaba sen yeni işletim sistemi kurmayı mı düşünüyorsun yoksa öylesine test mi ediyorsun

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 26 Haz 2025, 00:33
gönderen burak35
Sadece rufus boot ediyor format atılabiliyor. Ventoy boot etmiyor. ventoyda format ekranı gelmiyor.
ventoyda dil klavye seçilen yer gelmiyor. ventoyda bi sıkıntı var. ventoydaki sorunu bulamadım. Yeniylede işim yok.

Bu bölüm işte. Bu bölüme içine windows 10 sürümleri yazılmış rufuslu flash bellek ile gelinebiliyor.
Ama ventoyla legacy biçimlendirilmiş, ve içine windows 10 sürümleri atılmış flash bellekle gelmiyor.
Formatta ilerlenemiyor yani ventoyla bu bölümde.
Resim

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 26 Haz 2025, 00:55
gönderen Kayserilifatih
Ventoy'un kendisinde sorun olduğunu düşünüyorum Ventoy eski bilgisayarları desteklemiyor olabilir. Anlattıkların bana sorunun ventoydan kaynaklandığını düşündürdü yoksa önyükleme ekranına kadar gelemezdin.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 26 Haz 2025, 13:10
gönderen burak35
Eski sürüm ventoy mu bulmak lazım, Bilemiyorum. 32 gb olan flash belleğe birden fazla iso atıp format atabilsem harika olurdu.

Re: Malum Betik Hakkında

Gönderilme zamanı: 26 Haz 2025, 13:41
gönderen Kayserilifatih
Ventoy çalışmıyorsa eski sürümleri deneyebilirsin fakat o sürümlerde de linux tarzı grub adlı bir önyükleyici kullanıyorsa yine çalışmayabilir zaten isoları bir dosyaya yani isonun kalbi dediğimiz wim dosyası içine atarsan tek usb de kurulumu rahatlıkla yapabilirsin ben öyle yaparak elimde 4 ya da 5 tane Usb flash bellek bulundurmaktan kurtuldum mesela kendime bir isoda 7-8-8.1-10-11 yaptım 32 gb flash belleğin çoğunu kapladı fakat tek bir kurulum ekranında hepsini de kuruyorum gayet de pratik oluyor. Ventoy'un eski sürümleri sende yine çalışmazsa mecburen bu yolu denemen gerekebilir.