WIN 10 Sağ tuş kopyala yapınca ekranda git gel sorunu - Çözüldü
- ucav
- Bit

WIN 10 Sağ tuş kopyala yapınca ekranda git gel sorunu - Çözüldü
Merhaba değerli forum üyeleri,
Win10_64 bit, i7 işlemcili, AMD Rodeon 2GB ekran kartlı bir Toshiba dizüstü bilgisyarımda bugün ilk kez sağ tuş kopyala yapamama sorunu ile karşılaştım. Her denememde ekran gidiyor ve hemen geliyor; ctrl+c ile yaptığım diğer koplayama işlemlerini de iptal ederek. Sanki Explorer kapanıp yeniden açılıyor. Bu konu ile ilgili bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mı ? Varsa yardımcı olabilirler mi ?
Çok teşekkür ediyorum. Saygılar
Win10_64 bit, i7 işlemcili, AMD Rodeon 2GB ekran kartlı bir Toshiba dizüstü bilgisyarımda bugün ilk kez sağ tuş kopyala yapamama sorunu ile karşılaştım. Her denememde ekran gidiyor ve hemen geliyor; ctrl+c ile yaptığım diğer koplayama işlemlerini de iptal ederek. Sanki Explorer kapanıp yeniden açılıyor. Bu konu ile ilgili bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mı ? Varsa yardımcı olabilirler mi ?
Çok teşekkür ediyorum. Saygılar
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 20 kez
- İletişim:
Re: WIN 10 Sağ tuş kopyala yapınca ekranda git gel sorunu
bunu konu hakkında tam bılgım yok ama çözüm olarak teracopy kurup denermısınız acaba yardımcı olabılır.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2713 kez
Normal windows kopyalaması ile mi? veya program kullanarak kullanılan kopyalama ile mi? Bir resim veya kısa video atabilirsen buraya sorunu hep beraber çözebiliriz inşallah....!
- ucav
- Bit

Evet normal Windows kopyalaması ile. Kes de yapamıyorum, özelliklere de giremiyorum. Hemen ekran kapanıp açılıyor. Mesela sürekli masaüstümde duran NTFS Drive Protection klasörünü kopyalamak istiyorum anında ekran kapanıp açılıyor.trwe yazdı:Normal windows kopyalaması ile mi? veya program kullanarak kullanılan kopyalama ile mi? Bir resim veya kısa video atabilirsen buraya sorunu hep beraber çözebiliriz inşallah....!
- ucav
- Bit

Bilgisayarımda lisanslı KAV 2016 da mevcut. Virüs ihtimali de çok az. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı anlayamıyorum.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Windows 10 'a güvenli kipte bir gir burada bir kopyalama-yapıştır yap bakalım.Burada amaç sorunun Windows'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bulmak.Eğer Windows sorun yoksa NTFS Drive Protection klasörü bir sorun var olabilir veya buradan kullanıcı hakları sorun çıkartıyor olabilir.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21142 kez
Bu tür durumlarda en son yapılan işlemler gözden geçirilmelidir yani ; en son ne yaptım ve ondan sonra bu hale geldi gibi düşünülebilir , eğer sistem geri yükleme açıksa sistemi geri bir tarihe almak denenebilir
https://www.sordum.net/25534/windows-10- ... -kisayolu/
https://www.sordum.net/3716/windows-ta-s ... i-yukleme/
Üsttekiler işe yaramıyorsa sistem dosya bütünlüğü denettirilmelidir , çalıştıra aşağıdaki kod verilerek
İlaveten KAV bazen bu tarz sorunlara sebep olabiliyor , bunu da mesela sistem dosyasına bulaşan bir zararlıyı bloke ettiğinde ilgili sistem dosyasının gerekli olduğu işlevlerde bozulmaya yolaçarak bilmeden yapabiliyor
Üsttekiler işe yaramıyorsa sistem dosya bütünlüğü denettirilmelidir , çalıştıra aşağıdaki kod verilerek
Kod: Tümünü seç
sfc /scannow- ucav
- Bit

Ntfs Drive Protection'ı örnek verdim. Hiçbir dosya ya da klasörde kes, kopyala, yapıştırı yapamıyorum. Hemen dediklerinizi deneyeceğim. Buraya mutlaka sonuçları yazarım. Çok teşekkür ediyorum.trwe yazdı:Windows 10 'a güvenli kipte bir gir burada bir kopyalama-yapıştır yap bakalım.Burada amaç sorunun Windows'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bulmak.Eğer Windows sorun yoksa NTFS Drive Protection klasörü bir sorun var olabilir veya buradan kullanıcı hakları sorun çıkartıyor olabilir.
- ucav
- Bit

velociraptor yazdı:Bu tür durumlarda en sopn yapılan işlemler gözden geçirilmelidir yani ; en son ne yaptım ve ondan sonra bu hale geldi gibi düşünülebilir , eğer sistem geri yükleme açıksa sistemi geri bir tarihe almak denenebilir
Üsttekiler işe yaramıyorsa sistem dosya bütünlüğü denettirilmelidir , çalıştıra aşağıdaki kod verilerekİlaveten KAV bazen bu tarz sorunlara sebep olabiliyor , bunu da mesela sistem dosyasına bulaşan bir zararlıyı bloke ettiğinde ilgili sistem dosyasının gerekli olduğu işlevlerde bozulmaya yolaçarak bilmeden yapabiliyorKod: Tümünü seç
sfc /scannow
Değerli Velociraptor,
Dediğini mutlaka araştırıp deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- ucav
- Bit

Değerli Velociraptor ve TRWE,velociraptor yazdı:Umarın sorun hollolur
KAV 2016 İngilizce sürümü kaldırdım. Sorun çözüldü. KIS 2016 Türkçe sürümü kurdum. 5-6 kere kes, kopala, yapıştır işlemi yaptım ufak veya büyük dosya olarak. Sorun yok. İkinizi de çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi yazılım uzmanı olmayı ne çok isterdim. Muhtemelen Atatürk ve Devlet düşmanı olanlarla sanal ortamda savaşan bir kodlayıcı olarak. Olağanüstü bilgi, tecrübe ve öngörünüze hayranım. Sevgi ve saygılar.
- ucav
- Bit

Değerli Ond3rkor,Ond3rkor yazdı:bunu konu hakkında tam bılgım yok ama çözüm olarak teracopy kurup denermısınız acaba yardımcı olabılır.
Yardımcı olduğun için çok teşekkür ediyorum. Sağ olasın.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Hayır hayır ben şahsen olarak bir BT uzmanı değilim sadece bilgisayara ve özellikle programcılığa(Visual Basıc 6.0) ve de Windows İşletim Sistemlerine özel bir ilgim ve alakam var (yani hoşuma gidiyor) asıl mesleğim MADEN MÜHENDİSLİĞİ'dir.Uzmanlığım bu......!
Velociraptor Bilgisayar Mühendisi olup TRWE_2012(Benden) daha çok hakim bu gibi konulara......!
TRWE_2012
SAKARYA 2016
Velociraptor Bilgisayar Mühendisi olup TRWE_2012(Benden) daha çok hakim bu gibi konulara......!
TRWE_2012
SAKARYA 2016
- velociraptor
- Yottabyte4