gün.Bunlardan biris de launchbox denen front-end bir program.
Nedir bu front end program?
Bir nevi aradığınız bir kitabın kütüphane raflarında ön kapaklarıyla size bakıyor olduğunu ya da dvd
kapaklarının önyüzlerin gözünüzün önüne getirdiğinizde front-end terimini de aşağı yukarı yakalmış
oluyorsunuz.Burada kelime manasından çok işlev düşünülerek anlamlandırılmıştır.
Launcbox neye yarar ?
Tıpkı yukarıda anlattığım gibi bizlere bir nevi tek noktadan erişilebilir bir kütüphane hazırlamaktadır.İlk
başlarda bunu sadece dosbox oyunları için uygulamışlar fakat ilerleyen zamanlarda o kadar geliştirmişler ki
artık onlarca emulatörün olduğu ve "retroarch" emulatörüyle de dirsek temaslı olarak emulatörlü kütüphane
gibi bir şey yapmışlar.Bununla da yetinmemişler bu kapsam işini mevcut bilgisayardaki oyunların da
kısayollarını bu sistemde çalıştırmak mümkün olmuş.
Yani özetle bunu kurduğunuzda tek bir yöneticiden bilgisayarınızdaki emulatör veye pc oyunlarına tek
noktadan ulaşmamızı sağlıyor tıpkı steam kütüphanesi gibi.Hatta onun oyunlarını Epic Games'in GOG'un ,
XBOX'ın bile ekleyebiliyormuşsunuz.
Kurulum , kullanım ve eklemeler konusunda internette zaten birçok makale mevcut.Onların yerine ben orjinal
sitenin linkini bırakıyorum ki ilk önce oradan başlamak faydalı olur.
https://www.launchbox-app.com/
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... LN_TVpT3FB
Kurduğumuzu varsayarak bir iki ilave bilgi daha bırakayım.Normal ve premium olarak 2 çeşit özelliğe
sahip.Normal modda tıpkı steam kütüphanesindeki gibi ilgili oyunların küçük kutucuklardaki görüntüleri
mevcut.Premium modunda ise (big box modu) bu kutucuklar çok daha işlevsellik kazanıyor.Oyuna ait bilgiler
ve ufak bir oyun içi demo gösteriliyor.Çok daha janjanlı bir arayüze kavuşuyorsunuz.İnternette big box
modunu da temin etmek mümkün.
Bunu kurmanın ne gibi avantajı var ?
Kendi açımdan düşündüğümde bana çok şey katacağını düşünmüyorum ancak görsellik ve düzenden yana çok
iyi düşünülmüş bir program olduğu aşikar.Tek noktadan her şeye ulaşmak çok kolay ve videolarda da
gösterildiği üzere herhangi bir sorununun olmadığı ve performansının da gayet iyi olduğu görülüyor
Şimdilik bu konu hakkında yazacaklarım bunlar.
@thinkalot bu senin beklediğin o araştırma konusu değil ama bununla idare edersin artık