Titan Linux
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10513 kez
Re: Titan Linux
Ben hoşuma giden Dağıtımı ve Masaüstü ortamlarını yazdım. Ve daha önce Hiç kullanmadığım için kendimce araştırıyorum.
Acaba benim yazdığım 3 Dağıtım sorun çıkarır mı ki ?
Acaba benim yazdığım 3 Dağıtım sorun çıkarır mı ki ?
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Pardus iyidir. Cillop.
Ama sıkıntısız değil. Geçenlerde bir sürü uğraştım tema konusunda. İdeal diyebileceğim bir masaüstü ortamı yok maalesef.
Ama sıkıntısız değil. Geçenlerde bir sürü uğraştım tema konusunda. İdeal diyebileceğim bir masaüstü ortamı yok maalesef.
- burak35
- Zettabyte4

Pardus Xfce Not aldım. Teşekkür ederim. Fikir Görüş ve öneriler benim için şuan hayati değer taşıyor. \m/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2698 kez
Pardus denilen dağıtım, eskiden iyi idi, sonraları berbat bir hale dönüştürüldü.
Şöyle basitçe anlatayım
Yıllar önce (2009-2011) Pardus : Windows XP idi
Şimdi ki zamandaki Pardus : Windows 11 'dir. (Sistemi aşırı kasar, hele sistem eski ise, yanından dahi geçmeyesin.)
Tavsiye etmiyorum.Kendine ve donanımına azap ve işkence çektirme....
Şöyle basitçe anlatayım
Yıllar önce (2009-2011) Pardus : Windows XP idi
Şimdi ki zamandaki Pardus : Windows 11 'dir. (Sistemi aşırı kasar, hele sistem eski ise, yanından dahi geçmeyesin.)
Tavsiye etmiyorum.Kendine ve donanımına azap ve işkence çektirme....
- burak35
- Zettabyte4

Mint'ten 3 Masaüstü ortamından birini seçsem ? Cinnamon Mate yada Xfce Bunlar iş görür mü?
- TRWE_2012
- Zettabyte1

burak35 yazdı: 08 Haz 2022, 20:02 Mint'ten 3 Masaüstü ortamından birini seçsem ? Cinnamon Mate yada Xfce Bunlar iş görür mü?
Mate, Mate gene Mate...
Sistemi kurduktan sonra Terminal'den ;
Kod: Tümünü seç
sudo -s apt-get -u install -ff lxdeMate Masaüstü Ortamının RAM Kullanımı : Ortalama 200-256 RAM
LXDE Masaüstü Ortamının RAM Kullanımı : Ortalama : 128- 200 RAM'dir.
En son TRWE_2012 tarafından 08 Haz 2022, 20:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- burak35
- Zettabyte4

Tamam. Teşekkürler. Kaynak miktarını belirtmen çok işime yarayacak. Bir süre daha devam edeceğim Windows 10 da.
Dediğim gibi sorun sıkıntı yaşatırsa, Ciddi-ciddi uğraşacağım. Yok sorun sıkıntı olmazsa. Devam edeceğim.
Buarada youtube'dan dağıtımları biraz izlemiştim ama Şuan çok hatırlayamıyorum. Yarım yamalak iş yapmamak için Bolbol izleyeceğim.
Dediğim gibi sorun sıkıntı yaşatırsa, Ciddi-ciddi uğraşacağım. Yok sorun sıkıntı olmazsa. Devam edeceğim.
Buarada youtube'dan dağıtımları biraz izlemiştim ama Şuan çok hatırlayamıyorum. Yarım yamalak iş yapmamak için Bolbol izleyeceğim.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Son Notlar:burak35 yazdı: 08 Haz 2022, 20:12 Tamam. Teşekkürler. Kaynak miktarını belirtmen çok işime yarayacak. Bir süre daha devam edeceğim Windows 10 da.
1.Dosya sistemleri çok farklıdır.(Windows-Linux) Eğer temelli linux dağıtımına geçecek isen önce linux dosya sistemi ve düzenini anlamalısın (okumalısın)
2.Linux Mint , Microsoft Windows İşletim Sistemi mekanizmasına en çok benzeyen bir dağıtım işletim sistemi'dir.Buna bir örnek verirsek,
Başka bir dağıtım'da (örneğin pardus denen dağıtım) sistemi güncelleştirmek için;
2.1.Yönetici modundan bir terminal penceresi açılır.
Ve komut satırına ;
Kod: Tümünü seç
apt-get -u update ; apt-get -u upgrade ; apt-get -u dselect-upgrade ; apt-get -u dist-upgradeNot:
; ifadesi, komutların bir zincir gibi peşi sıra, sistem tarafından otomatik bir şekilde uygulanacağını ifade eder linux terminolojisinde...
Ama....
2.2.Linux Mint Geliştirme Ekibinin geliştirdiği "Mint Güncelleştirme Yöneticisi" sayesinde bu işlem arayüz'ün arkasına itilmiş olur.Windows'un aksine size zorla güncellemeleri dayatmaz, siz isterseniz sistem güncellenir.Mint Update Manager, sistem başlangıcında otomatik başlatılır ve bildirim alanında yerini alır, ve bir güncelleme yayınlandığı anda haber verir size....
Mint 'in daha bunun gibi pek çok özelliği vardır.
- burak35
- Zettabyte4

Fikir görüş bildiren herkese çok teşekkür ediyorum. Windowsa benzediği için Linux Mint üzerindee yoğunlaşacağım.
Bir müddet daha windows 10 dayım. Sorun sıkıntı olmazsa devam. Olursa Mint deneyeceğim.
Bir müddet daha windows 10 dayım. Sorun sıkıntı olmazsa devam. Olursa Mint deneyeceğim.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

O zaman sende GNU/Linux Zorin OS kullan...Windows'un çok iyi kodlanmış taklidi....burak35 yazdı: 08 Haz 2022, 19:01 Bana Windows 7 ye en çok benzeyen lazım. Yabancılık çekmemek için. Çünkü çok fazla uğraşmak istemiyorum.
Malum terminal olayı var. Bir kere kurmalıyım ve öyle kalmalı. Windows 7 deki gibi. Gerçi Windowslarda Cmd ye bile hiç işim düşmedi.
Belki bir kaç kez Windows 7 de kullanmışımdır hatırlamıyorum.
En büyük soru işareti 12 senelik 2010 dan kalma eski donanımları olan eski bir cihazda sorunsuz çalışır mı? Asıl soru bu.
Çünkü cihaz Casper. Windowsun ciğerini bildiğim için sorunumu genelde çözdüm şükür, Zaten 98 den beri windows kullanıyorum.
Ama Linux? Çok emin değilim. Baya bi araştırdım izledim. Artıları yadsınamaz.
Cinnamon Mate Ve Xfce var. Acaba hangisi bana uygun? Aradığım özellikler belli Zaten. Cpu Ram Disk en az kullanan olmalı.
Bir de Ssd'den ne kadar alan ayırmalıyım?
Mesela 120 lik Ssd'mde Win 10 pro 1709 11.6 Gb alan kaplıyor. Boş alan 99.6 Mesela 20-30 Gb Alan ayırsam yeter mi?
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3965 kez
https://techcafe757.wixsite.com/titanlinux
domain name li bir dağıtımı sittin sene kurmam
İnsan böyle bir dağıtım yapıp yayınlıyorsa bi domain bir host alır
Forum sitesi de freeforums
https://titan-linux.freeforums.net/boar ... discussion

domain name li bir dağıtımı sittin sene kurmam
İnsan böyle bir dağıtım yapıp yayınlıyorsa bi domain bir host alır
Forum sitesi de freeforums