Timeshift kullanırken dikkat edin

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Timeshift kullanırken dikkat edin

Mesaj gönderen mahferer »

Timeshift linux'da isteğe göre saatlik günlük haftalık aylık vs sistem yedeği alan ve istenildiğinde istenilen noktaya geri dönmeyi sağlayan sistem içi çalışan bir uygulama..
Benim notebook'a xubuntu 20.04 lts kurmuştum, fakat wlan sürücüsü (Realtek 8821C) olmadığından DKMS olarak kullanıyorum. Bu sefer modemden uzaklaşınca dalgalanma ve kopmalar oldu. Araştırdım Ubuntu ve türevlerinde DKMS kaynağından wlan sürücüsü kullanılırsa bu oluyormuş. Power Management off ayarı yapınca düzelmişti. Sonra 22.04 lts kurdum ama bazı çok gerekli uygulamalar çalışmayınca tekrar 20.04 lts yükledim. Gerekenleri kurup Timeshift yükledim ve arkama yaslandım (fazla yaslanınca aşağıda anlattığım gibi düştüm :)
Notebook'u işyerine götürdüğümde 10 mt uzaktaki modeme bağlandım ama dalgalanma ve kopmalar yine başladı (evde olmuyor, evdeki airties işteki zyxsel) 15 gün önce gelen wlan driver güncellemesini hatırlayıp 01 mayıs timeshift'ine geri döndüm, gerçekten 2 dk içinde işini yapıyor AMA O NE.. Mega buluttaki 01 mayısa kadar olan dosyalar da uçtu.............. Mega Rubbish 'den Zar zor dosyaları geri aldım tek tek bakarak..
Bu arada wlan dalgalanmaları düzeldi, güncelleme yaptım, tabii yine wlan driver güncelledi ama güncelleme sonrası dalgalanma olmadı şükür (o da niye olmadı ilginç)
Demem o ki linux timesift kullanırken dosyalarınızın yedeğini alın, çata çuta geri alıyor, o tarihe kadar olanları siliyor (tabii bu win için de geçerli)
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Re: Timeshift kullanırken dikkat edin

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Time shift anladığım kadarıyla bir backup programı ve yedekleme programları bunu yapar. Ayarlarında istediğiniz klasörleri istisna olarak yedeklemeden hariç tutabilirsiniz belki.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Uyarı için teşekkürler. Timeshift Windowstaki sistem geri yüklemenin linuxdaki alternatifi. Her dağıtımda gelmez. Ayrıca bazı sorunları nedeniyle eleştirildiğini hatırlıyorum. Detayları hatırlamıyorum. Basit bir sistem geri yükleme ile bulutu da uçuruyorsa senkronizasyon özelliği de var demektir. Ne olursa olsun bulutunuza ellememeliydi.

Geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Senkronizasyon ve yedekleme uygulamalrı riskli olabiliyor. Kendi yedekleme planınızı yapmanızı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Timeshift diye bir program hiç duymamıştım. Şimdi öğrendim. Geçmiş olsun. Yedek disk bulut hizmeti ne varsa kullanmak lazım.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön