Excelde bir sayfada ki veriyi başka bir sayfadaki tabloya bağlamak
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Excelde bir sayfada ki veriyi başka bir sayfadaki tabloya bağlamak
Merhaba , excelde bir sayfada ki belli bir veriyi başka bir sayfada ki tablonun belli satır veya sütununa bağlamak mümkün mü? bir tabloya değer girerken diğer sayfadaki tabloda o değeri otomatik atsın istiyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum. iyi çalışmalar
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21124 kez
Re: Excelde bir sayfada ki veriyi başka bir sayfadaki tabloya bağlamak
Veriyi çekeceğiniz tablodaki hücredeyken "=" veya "+" yı tuşlayın ve değer girdiğiniz tablonun hücresini seçin.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 71 kez
Lütfen sorunuzu detaylandırın. O şekilde yardımcı olabiliriz. Hangi veriyi nereye aktarmak istiyorsunuz? Bir userform aracılığıyla mı çalışıyorsunuz yoksa bir modülden mi işlem yapmak istiyorsunuz?Email Bot yazdı: 03 Haz 2023, 14:02 Merhaba , excelde bir sayfada ki belli bir veriyi başka bir sayfada ki tablonun belli satır veya sütununa bağlamak mümkün mü? bir tabloya değer girerken diğer sayfadaki tabloda o değeri otomatik atsın istiyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum. iyi çalışmalar
Detaylı olarak yazarsanız cevaplandırırız. Bir örnek dosya yüklerseniz daha iyi olur.
Aynı excel dosyası içerisindeki sayfa verilerini birbirleri arasında kullanabilirsin.örneğin sayfa 2 deki h13 hücresindeki veriyi sayfa 1 de a5 e almak istiyorsun. h13x100+2 gibi bi formülümüz olsun. Sayfa1 A5 hücresindeyken =Sayfa1!H13x100+2 yapıp enterlarsan 2.sayfadaki veriyi 1.sayfada kullanmış olursun. ama herhangi iki excel dosyası arasında bunu yaparsan klasörün yeri değiştiğinde bağlantı problemleri ortaya çıkar. klasör yolu değiştiğinde veriyi çekemez.