Ünlü müzik grubu Megadeth İstanbul'da konser verecek

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21095 kez

Ünlü müzik grubu Megadeth İstanbul'da konser verecek

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

ABD'de 1983'te kurulan ve thrash metal türünün öncü isimlerinden kabul edilen Megadeth, KüçükÇiftlik Park'ta 22 Eylül'de sanatseverlerle buluşacak.

Geçen yıl haziranda Türkiye'de konser veren ve biletleri sadece 15 dakikada tükenen Megadeth, Disturbed ile yapacağı turne dışında Avrupa'da yalnızca İstanbul'da sahne alacak. Davulda Dirk Verbeuren, bas gitarda James LoMenzo, gitarda Teemu Mantysaari ve gitar/vokalde Dave Mustaine'den oluşan grup, yeni albümlerindeki şarkıları ilk kez Türk hayranlarıyla paylaşacak. Biletlerin ön satışı yarın saat 12.00'de Cyber Army üzerinden başlayacak. Genel satış ise 19 Mart'ta Bubilet'ten yapılacak.

MEGADETH

Metallica'dan ayrılan Dave Mustaine'in 1983'te Los Angeles'ta kurduğu Megadeth, "Killing is My Business... And Business is Good!" adlı ilk albümünü 1985'te yayımladı. Dave Mustaine 2009 yılında yapılan "En İyi 100 Metal Gitaristi" sıralamasında birinci gösterildi. 13 kere Grammy'ye aday oldu ve 2016'da yayımladığı Dystopia albümüne ismini veren parça "En İyi Metal Performansı" kategorisinde ödül aldı.Kariyeri boyunca 16 stüdyo albümü çıkaran grubun tüm albümleri, dünya genelinde 50 milyondan fazla satışa ulaştı.

Kaynak :
https://www.aydinlik.com.tr/haber/unlu- ... ihi-515807
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 963 kez

Re: Ünlü müzik grubu Megadeth İstanbul'da konser verecek

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Hiç dinlemedim ama bir ara dinlemek isterim. 50 milyondan fazla sattıklarına göre epey bir hayran kitleleri vardır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21095 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Thrash metalin efsane gruplarındandır. Dave mustainenin metallicadan kovulmasıyla ortaya çıkmış, Ve dave mustaine tarafından kurulmuştur.
Hatta dave bi röportajında kovulduğum için onlara kafa tutmak için bu gurubu kurdum gibi bişeyler demişti.
80 90 dönemlerindeki albümler harikadır. Genelde metallica megadeth slayer ve anthrax olarak big four ismiyle bilinirler.
Hepsinin türü heavy metalden etkilenerek ortaya çıkan thrash metal türünde olsada, Müziklerinde biraz farklılıklar vardır.
Mesela Metallica thrash metalin daha popüler ve bilinir bir yanıdır. Megadeth ise biraz daha technical thrash metal gibi nitelendirilir.
Slayer ise bol riffli hızlı daha vahşi ve daha yırtıcı bir Thrash metal yapar. Anthrax ise gariban bi grup olup daha az bilinen daha az sevilen,
Ve popülaritesi daha düşük olan underrated bir grup olarak nitelendirilebilir. Bana gelince ben bu 4 grubu elbette çok severim.
İlk dinlediğim elbette metallicaydı. Hatta ilk olarak and justice for all albümünü bulup dinlemiştim yaklaşık 20 sene önce.
Yıllar sonrada bana bu albüm hediye olarak geldi bir yakımından kaset olarak. Megadethin youthanasia albümüde elimde kaset olarak var.
Buda hediye olarak geldi. Bunların yanında yine metallicadan bi kaç albüm ve slayerden birkaç albüm daha var bunlarda hediye ve kaset olarak geldi.
Bunların haricinde körfez metal diye tabir edilen diğer gruplarıda severim. Mesela Exodus ve Testament gibi. bu 2 grupta güzeldir.
Birde alman thrash gerçeği var tabi. Buradada Destruction Kreator Tankard ve Sodom gibi 4 güçlü kare as vardır.
Sodom pek dinelemesemde sevmesemde diğer 3 grubu biraz bilir tanır ve severim. Birde old school thrash metal grupları var tabi.
Mesela nuclear assault ve onsluaguht gibi. Bu gruplarda efsanedir. Birazda Speed thrash grupları severim.
Mesela Annihilator speed/Technic Thrash olarak harika bi gruptur. Bence her insan hayatı boyunca bu gruplardan en az 1 albüm dinlemelidir.