Windows 10 da Programlardan Yazılımlardan Tüm Kalkanları Kaldırmak

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10568 kez

Windows 10 da Programlardan Yazılımlardan Tüm Kalkanları Kaldırmak

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi windowslarda yıllardır bir özellik var. O da bazı program ve yazılımlarda kalkan simgesinin olması.
Çok uzunca bir süredir bu sorunun çözümünü arıyordum. Bakmadığım site forum, Kullanmadığım yapay zeka motoru kalmadı.
Kimi uac yi kapatın demiş, (ki zaten yıllardır bende kapalıdır).
Kimide farklı farklı bölgelerdeki registry kayıtlarını değiştirin demiş.
Kaldı ki birden fazla registry kaydı değiştirmiştim fakat işe yaramamıştı.

Windows 10 da kalkan simgelerini kaldıramazsak, Masaüstündeki programlar yazılımlar malesef böyle görünüyor.
Resim

Fakat çözümü artık çok basit. Öncelikle aşağıda linkini verdiğim adı "Remove UAC shield" olan dosyayı indirin.
https://www.mediafire.com/file/jlvq0t7c ... shield.rar
https://gofile.io/d/tXjfMc

Sonra dosyayı herhangi bir yere çıkartın. İçinde ne yapmanız gerektiğini kısaca anlatan bir metin belgeside mevcuttur.
Metin belgesinde hem ingilizce hemde türkçe anlatım var. Ama ben kısaca izah edeyim.
Önce "Remove UAC shield" isimli klasörün içindeki adı "W10MImageRes.dll" yazan dosyayı kopyalayın,
Sonra bu dosyayı "C" sürücünüzdeki "Windows" klasörünün içine yapıştırın. Yönetici izini isterse devam diyip işlemi bitirin.

Sonra "Remove UAC shield" isimli klasördeki tweaklerden adı "Remove UAC Shield Overlay" olanı çalıştırıp sisteme ekleyin.
Sonrada değişikliklerin geçerli olabilmesi için Explorerı resetleyin. İşlem bu kadar basit.

Yapmış olduğunuz bu değişikliklerden sonra artık işletim sisteminizdeki tüm program ve yazılımlardan,
Gereksiz ve göze hoş görünmeyen kalkan ikonunu kaldırmış olacaksınız.

Eğer işletim sisteminizde herhangi bir sorun sıkıntı yoksa, Masaüstünüzdeki programlar ve yazılımlarda artık böyle görünecektir.
Resim

Görmüş olduğunuz gibi, Masaüstündeki program ve yazılımlarda kalkan simgesinin olmaması ne kadar güzel görünüyor.
Ve ne kadar göze hoş geliyor. Eğer yapılan bu değişiklikten memnun kalmazsanız,
"Remove UAC shield" klasörünün içindeki "Restore UAC Shield Overlay" isimli reg kaydını sisteme ekleyip,
Sonrada explorerı resetleyip yapılan değişikliği geri alabilirsiniz.

Kaynak olarak kullandığım yer ise, aşağıdaki linkte bulunan konudaki kullanıcının yapmış olduğu paylaşımdır.

Kod: Tümünü seç

https://www.tenforums.com/customization/10368-remove-yellow-blue-sheild-icon-shortcuts-4.html#post1507422
Bu tweak benim çok çok işime yaradı. Çünkü benim için ekmek gibi, su gibi ihtiyaçtı.
Umarım sizlerinde işinize yarar. Ben şahsen kullanmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca bu tweak "Burak Tweak" isimli kendi çalışmam olan tweak paketindeki "diğer kaynaklar" klasörünede tarafımca eklenmiştir.
viewtopic.php?t=226095
Hepinize iyi akşamlar dilerim. :arrow:
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Re: Windows 10 da Programlardan Yazılımlardan Tüm Kalkanları Kaldırmak

Mesaj gönderen south »

Teşekkürler elinize sağlık arkaplan link pls
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 969 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Güle güle kullanmanı dilerim. İşim düşerse ben de o arada denerim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10568 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Konudaki Arkaplan aşağıdaki linkte bulunmaktadır.
viewtopic.php?t=214457

Buarada bu tweak hakkında biraz daha bilgi eklemeliyim. Bu tweak bugüne kadar kullandığım en güzel en değerli tweaklerdendir bana göre.
Neden diyecek olursanız, Hem güvenli, Hemde kalıcı. Hemde sisteme yan etkisi yok. O kadar zor bir sorunu çözdü ki, anlatamam.
Üstelik sisteminizde birçok değişiklik yapsanızda, Tweak bozulmuyor. Ayar olduğu gibi kalıyor. Taa ki siz reg tweaklerle değiştirene kadar.

Ayrıca bu tweak te paylaştığım Dll uzantılı dosyada temizdir. İçiniz rahat olsun. Virustotaldede tarattım. Ve hiçbir şey bulamadı.
Zaten virustotal uyarı falan verseydi, Asla kullanmazdım. Sonuçta güvenlik çok önemli. Ve de dikkat etmek gerek tabi.
Anladığım kadarıyla bir kullanıcı canından bezmiş. Ve olaya el atmış. Sanırım kendisi profesyonel ve güçlü bir yazılım kullanmış.
Ve Dll dosyasını değiştirmiş. Bu sayede windows 10 da programlarda ne kadar kalkan simgesi varsa hepsinide kaldırmış.

Tabi bu tweaki nedense diğer sitelerde bulamamıştım.
Türkçe ve ingilizce diğer sitelerdede bu yada buna benzer bi çözümde yoktu, windows 10 un forumu haricinde.
Diğer çözüm yolları ise zaten biraz zahmetliydi. Ve çokta kullanışlı değildi. Mesela Cmd C start gibi.
Aslında cmd c start çözümü güvenli ve zararsız bir yöntem.
Fakat en büyük eksiside malesef programları çalıştırınca cmd penceresinin yanıp sönmesiydi.

Neyse, Bu tweak beni çok büyük bir dertten kurtardı. Umarım birçok insanın işine yarar, Ve severek kullanırsınız.
Buda Dll dosyasının temiz olduğuna dair virustotal raporudur. Herkese iyi akşamlar. :kafasalla:
https://www.virustotal.com/gui/file/e81 ... 57ed3d0d1d