Aşağıda, Sivas-Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 2.Sınıf İnformasyon Dersinin, Ders Kitaplarından biri olan A-Z'ye Visual Basıc 6.0 Öğreniyoruz kitabının Ödev Bölümünden ekran görüntüleridir.Not : Şimdi baktım Maden Mühendisliği ile Mimarlık Bölümü kapatılmış,öğrenci gelmiyor diye : https://muhendislik.cumhuriyet.edu.tr/bolumler.Yazılım Mühendisliği Kurulmuş ve NanoTeknoloji Mühendisliği kurulmuş, Bilgisayar Mühendisliği zaten vardı
Ekran görüntüleri OPPO A3 128GB Plus ile çekilmiştir.
Şimdi bu V.B v6.0 Projesini Python ile dönüştürmeye başladım (4 farklı YZ Modelini senkonizeli kullanım + kendi kodlama alt yapım ile)
Nasıl olmuş...!?
Daha çok yolu var bunun ama şimdiden birşeye benzemeye başladı.Kodlama çift yönlü , yani kod hem GNU/Linux'ta çalışacak, hem MS-Windows 11 'de çalışacak (tabii Python ve gerekli kütüphaneler kurulu ise)
Asıl burada önemli olan kodlama alt yapınızın olmasıdır.Yoksa yz'ye bana şunu bunu kodla dersniz, o da yapar ama hatalarından arındırmaz, ben ise önce algoritmasını oluşturuyorum.Doğrudan algoritma üzerinden YZ'leri senkonize kullanıyorum.Şu zaman'a kadar bu yöntemle %98.99 oranında başarılı oldum.
İspat Resimleri :
En son bunu yaptım kendi sistemim için (GNU/Linux Mint 22.2)
Bu uygulama (Python) ile çalışan bir veya birden fazla uygulamayı bildirim alanına atıyorsunuz.(kırmızı çerçeve içindekiler)
Betiklerim....(GNU/Linux Mint 22.2 Test Edildiler ve aktif olarak kullanıyorlar)
En Çok Sevdiğim Uygulamalar
Daha çok proje var aklımda ama bunları bir anda yapmayacağım zamana yayacağım...!!!.YZ, sadece benim işlerimi kolaylaştırdı (PC-İşletim Sistemi = Otomasyon= Zamandan tasarruf)
En son TRWE_2012 tarafından 24 Nis 2026, 14:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Proje bitirilmiştir.(dün gece sabah'a kadar açıklar ve hatalar onarıldı.) Vay be...Hintli CEO dosya yöneticisi görsün...!!! En yakın zamanda konusu burada açılacaktır.(TRWE_2012)
Son iki VB Projem daha var ve bunları siz çok seveceksiniz.Hatta bizim admin bile kullanacak...!!! (Python Database v2.0 kaynak kodunu kendi sisteminde deneyeceğini tahmin ediyorum adminin) Ekran görüntüsü vermiyorum SÜPRİZ...!!! olsun...!