Fifa 2009

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10512 kez

Re: Fifa 2009

Mesaj gönderen burak35 »

Fifa 2009 da bişey keşfettim bugün. Mesela kariyer açtığınızda sezon başı transfer döneminde kiralık oyuncu alırsanız,
Devre arasında bu kiralık oyuncuyuda satıp para kazanabiliyorsunuz. Harika birşey bu.
Ama şöylede bir durum var. Oyuncuyu siz satışa koyamıyorsunuz tabi. Oyuncuya teklif gelmesi lazım.
Tabi oyuncu gençse ve overallı yükseke mutlaka teklif geliyo. Ve fazladan para ekliyosunuz kasaya. Harika.
Ben mesela bugün celticle oynayayım dedim. Sıfırdan bi kariyer açtım. Kiralık oyuncularda sebastian giovinco var. hemen aldım tabi.
Herif 21 yaşında 79 luk ve değeride 10 milyondan fazlaydı. devre arasında bi teklif geldi. 8 milyona okuttum.
Hemde benim oyuncum olmadığı halde. :) haha :)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. fifa 2007 yi portable yapmıştım. hatırlarsınız. aynı projeyi fifa 2009 içinde yaptım. ve nihayet oldu.

Öncelikle aşağıdaki linkten fifa 09.rar dosyasını indirin.
https://archive.org/details/fifa-2009

Sonra indirdiğiniz rar dosyasını herhangi bir dizine ayıklayıp içindeki "FIFA09" exe sini masaüstüne kısayol atın.
sonra bu exe yi sağtuş özellikler yapıp uyumluluk modunda windows 8 seçin.
Sonra oyunun klasörünün içindeki "fifa_09_kur" dosyasını çalıştırıp sisteme ekleyin. işlemler bu kadar.

Bunları yaptıktan sonra oyunu kurmadan açıp oynayabilmeniz lazım.
bu paylaştığım fifa 2009 sürümüde fifa 2007 sürümü gibi heryerde çalışıyor.
Eğer olurda sizde çalışmazsa "fifa_09_kaldır" reg kaydını çalıştırıp kullandığınız dizin ismini,
"fifa_09_kur" dosyasının içine ekleyip tekrar çalıştırın. umarım işinize yarar ve sorunsuz oynayıp nostalji yaparsınız. iyi günler. :kafasalla:

Not : konu başındaki görsellerde yenilenmiştir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21033 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Bulabildiğim eski oyunları direk portable yapıcam bundan sonra. :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21033 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

En güzeli , :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Kur kaldır çok uğraştırıyo abi. Türkiye ligini geliştirdim.
Türkiye liglerinde oynayan ne kadar yerli yabancı oyuncu varsa bizim takımlara ekledim.
Maçlar çok çekişmeli geçiyo. bazı maçlar 7-3 bazı maçlar 8-4 falan bitiyo. antalya sivas trabzon kayseri bursa falan uçuyo.
Her takımın kadrosu en az 35 kişi bazılarıda 40 kişi falan oldu. deli gibi oyuncu al sat yapıyorlar.

Benim kadrom ise böyle oldu.
Resim

bunlar yedek kadrom.
Resim

bunlar kadro dışı oyuncular.
Resim
willian serbest oyunculardan geldi satıp para kazanacaz.
Resim

bu lig tablosu.
Resim

en çok katkı yapan oyuncular. drogba 20 gol 6 asistle zirvede :)
de jong un attığı goller kafayla. lincoln ve elano nun attığı gollerde frikikten.
Resim

buda türkiye kupası eşleşmeleri.
Resim

Güçlü takımlardaki 75 altı oyuncuları anadolu takımlarına dağıttım. çünkü anadolu takımlarını gerçekten çok zayıf yapmışlar.
mesela kariyerde biraz ilerleyince bazı anadolu takımları yarım yıldıza kadar düşüyordu. onunda önüne geçmiş oldum.
mesela bi oyuncu bi takımda oynamış. ama o oyuncunun oynadığı takım ligde yok. bende mecburen ikinci takımına ekledim.
Mesela akhisarda ses getiren bi hugo rodallega vardı. eski fifa oyunlarında akhisar olmadığı için bende ikinci takımı trabzona ekledim.
Avrupa liglerinde oynayan bazı oyuncularıda türk takımlarına ekledim. tabi bu geliştirmelerden en çok anadolu takımları karlı çıktı.
Mesela antalyaya eklenen oyuncular, eto, jeremy menez, nuri şahin ismail aissati gibi oyuncular.
Sivasa robinho cicinho jonh utaka gibi sağlam oyuncular eklendi.

Kendi takımımada mesela drogba sneijder gibi oyuncular eklediysem, diğerlerindede işte van persie guti gibi oyuncularını ekledim.
mesela trabzona marek hamsik halil altıntop rodallega daniel strudige falan ekledim. böylece takımların gücü baya bi arttı.
tabi bu değişiklikleri yaparken tamamen oyunun sunduğu imkanları kullandım. club transfer kısmından yaptım.
Takımlara eklemeler yapıncada tek tek bütün takımların ilk 11 lerine o yeni eklenen oyuncularıda ekledim. baya bi uğraştırdı.
arada ismini hatırladığım ama nerde oynadığını hatırlamadığım oyuncularıda google dan bakarak buldum.
mesela konyaya theofanis gekas, ankaragücünü stenislav sestak falan ekledim. baya iyi oldu.
müsait oldukça bu türk ligi geliştirmesini arasıra elden geçiricem. paylaşılabilir olduğundada ilerde paylaşırım artık archive org üzerinden.

aynı geliştirmeleri fifa 2007 de de yaptım. fifa 2007 de de 3 yıldızın altında takım yok şuan. bütün takımlar uçuyo.
hatta fifa 2007 deki geliştirme biraz daha iyi oldu diyebilirim. takımlar çata çat oynuyo. kolay kolay yenemiyorsun.
Kazanıyorsun. ama acayip zorluyorlar. deli gibi saldırıyorlar. :)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Arkadaşlar fifa 2007 ve fifa 2009 da zaman zaman sorun yaşıyordum.
Bazen oyunlar kendi kendine çalışmayı durduruyordu. ve crash oluyordu.
bunun nedenini araştırdım. ve nedenini buldum. oyunlar eski. oyunlar vakti zamanında xp vista dönemlerinde çıkmış oyunlar.
Bu yüzden oyunları çalıştırırken özellikle uyumluluk modunu "windows xp service pack 3" olarak seçmek gerekiyormuş.
Bende oyunların uyumluluk modunu değiştirdim. ikisinide windows xp service pack 3 yaptım. şuan için bi sorun sıkıntı yok.
Aklınızda bulunsun. oyunlar kendi kendine çalışmayı dudurursa crash olursa uyumluluk modunu değiştirin.
ve windows xp service pack 3 yapın. :arrow:
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 961 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bende xp sp3 yapınca oyun çalışmıyor donanım ve directx 9.0 hatası veriyordu, Windows 7 yapıyordum uyumluluğu sorun çözülüyordu Fifa 2007'de fakat Fifa 2009'da o olay nasıldır hiç bilmiyorum.

Bakınız; viewtopic.php?t=224197
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Bende donanım ve dirextx hatası vermedi. sadece arada oyunda çalışmayı durdurdu hatası verip bazen oyunlar crash oluyordu.
Ben oyunlar eski olduğu için uyumluluk modunda kullandığımız işletim sistemine en yakın işletim sistemini seçmemiz gerekiyo zannediyordum.
Mesela windows 10 kullandığım için windows 8 gibi. ama işin gerçeği öyle değilmiş tabi.
oyunların çıktığı zamanlardaki işletim sistemlerini seçmek gerekiyormuş. mesela xp yada vista gibi.
Şuan için bi sorun yok. umarım bi daha aynı sorunu yaşamam. biarada dirextx 9 da indirip kurdum.
Geçenlerde visual c paketlerine bakayım dedim. onlarda güncellenmiş. yine ai ye sordum. direk üzerine kurabilirsin dedi.
Bende kurup geçtim. yine arasıra oyunları oynamaya devam ediyorum. bakalım ne olacak. ama eskisi gibi sorun çıkarmıyo artık.