Firefox'ta Herhangi "Bir Profili" Windows Kısayolu Şekline Getirmek

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2701 kez

Firefox'ta Herhangi "Bir Profili" Windows Kısayolu Şekline Getirmek

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Bildiğiniz gibi Firefox artık birden fazla profili aynı anda kullanımı destekliyor.Bu çok güzel bir özelliktir.Düşünün evde bir ortak bilgisayarınız var.Aile eşrafının (anne-baba-çocuklar) hepsi Firefox kullanıyor.Herbirinin kendine özel ayarları var.

İşte burada Firefox'un bu özelliği devreye giriyor...
Resim
Resim
Peki her bir kullanıcı böyle yapmak yerine kendi Windows kısayoluna sahip olsa güzel olmaz mı?.Elbette olur.Aşağıdaki uygulama adımlarına bakınca nasıl yapacağınızı anlarsınız..../anlayacaksınız...

UYGULAMA ADIMLARI :

1.Önce , Firefox Profilinizin 16-Heximal alfasayısal ismini bilmeniz gerekir.Aşağıdaki resimlere bakın, TRWE_2012 nasıl bulmuş kendi profil ismini...
Resim
Resim
2.Şimdi boş bir metin editörü açın aynen aşağıdaki gibi yapın
Resim
Firefox Profil Windows Kısayol Komut Kalıbı :

Kod: Tümünü seç

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" "--profile" "C:\Users\TRWE_2012\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\sxrak1yd.default-release"
Siz sadece

Kod: Tümünü seç

sxrak1yd.default-release
kısmını sileceksiniz ve birinci adımdaki kendi donanımıza göre atanmış ismi yazacaksınız, bu kadar.

Not :

Eğer kullanıdğınız firefox portable ise C:\ değil D:\ gibi bir konumdan web tarayıcısını kullanıyorsanız, komut kalıbındaki C:\ ifadesini D:\ yapamanız (değiştirmeniz) gerekebilir.

3.İkinci adımda, boş metin editörüne kopyala-yapıştır ile oluşturduğunuz, Firefox Profil Windows Kısayol Komut Kalıbı : Windows Kısayol Oluşturma Sihirbazı ile oluşturup, başlat menüsüne yada Windows Görev Çubuğuna (Windows Taskbar) sabitliyoruz...
Resim
FİREFOX KULLANICI PROFİLİNİ "YÜKSEK SYSTEM YETKİSİYLE" ÇALIŞTIRMAK

Aşağıdaki adımları takip ediniz.Yazılım zaten Türkçe, hemen anlarsınız...

1.ADIM : (Yönetici modunda çalıştırma)
Resim
2.ADIM : (Yazılım Tanıtım : https://www.sordum.org/9416/powerrun-v1 ... rivileges/)
Resim
not : ben, eski sürüm kullanıyorum, geriye doğru uyumluluk bakımından ama yakında sürüm 1.9'a geçeceğim.İstediğim bir özellik var, geçenlerde özellik isteğimi "geri bildirim modunda" ilettim , "SordumORG Geliştirici Ekibine" , dönüş olumlu oldu.Şimdi bekliyorum.Yeni özellik geldiği anda , yeni sürüme geçeceğim...Aşağıda yapılacak olan işlemler aynen yeni sürümde de geçerlidir.Onun için kafanız karışmasın, bu adam neden eski sürüm kullanıyor diye...

3.ADIM :
Resim
4.ADIM :
Resim
5.ADIM :
Resim
6.ADIM :
Resim
7.ADIM : (SONUÇ)
Resim
Bu yukarıda anlatılan her Windows Nesnesi için (.exe, .bat , .ps1, .vbs , .vbe) geçerlidir.

Kalın sağlıcakla, Allah(c.c) emanet olun....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2701 kez

Notepad v3'ün Diğer Metin Editörlerinden Farkı Nedir?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
Ara forum sorusunun, resimli cevabı...
Resim
Resim
Resim
Başka hiçbir metin editöründe bu özellik "ASLA YOKTUR"...!