Windows Update Desteği
- KITARO
- Bit

Windows Update Desteği
Herkese merhaba. Malumunuz Windows XP için destek 2 gün sonra sona eriyor. Yeni güvenlik güncellemeleri çıkmayacak ve teknik destek verilmeyecek. Bunları biliyorum yalnız kafama takılan birşey var. Windows kendi sitesinde şöyle birşey demiş: ''Desteklenmeyen bir Windows sürümü artık Windows Update'den yazılım güncellemeleri almaz.'' Yani 8 Nisan'dan sonra windowsupdate.microsoft dot com web sitesinden eski güncellemeleri indiremeyecekmiyiz? Otomatik güncellemeler çalışmayacakmış onda sorun yok fakat online güncelleme windowsupdate sitesi XP için kapanırsa çok kötü olur. Bu konuda detaylı bilgi bulamadım aydınlatırsanız çok sevinirim. 2 gün kaldı elim ayağıma dolaştı 
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21293 kez
Re: Windows Update Desteği
Malesef bekleyip göreceğiz şimdiden net birşey demek güç , fakat şu da var varsayalım eski gü-ncellemeleri indirmeye izin verdi , 1 yıl sonra xp nin en son güncellemesi 1 yıl eski olacak ki bu da büyük risk demek , yani kullanıcıları XP bırakmaya becbur edecekler bence
- KITARO
- Bit

Cevap için teşekkürler, doğru söylüyorsunuz. Microsoft her ay güncellemeleri DVD5 ISO olarak paylaşıyormuş. Bunları indirip stoklamayı düşünüyorum, devasa boyuttalar ama işin kötüsü içinde tüm OSlar var. XP bence Windows NT familyasının en stabil sürümlerinden biriydi. Kişisel görüşüm Microsoft gibi bir firma yaptığı tüm sistemleri desteklemeli. Windows 3xlerde zamanın efsaneleriydi. 9x serisi olmasaydı NT'nin temelleri atılamayacaktı. Microsoft nereden geldiğini çabuk unuttu; hep bir rant kapısı. Örneğin son birkaç aydır dikkat ettiyorum: microsoft forumlarında çoğu kişi XPlerinde güncellemekte sıkıntı yaşıyor. Error numberlar havada uçuşuyor Microsoft ise Update Agent diye birşey çıkardı onu tavsiye ediyor. %100 eminim bunu bilerek yapıyorlar. Fazla uzatmayayım teknik olarak Win 95 vb için winupdate sitesi çalışıyormu bilmiyorum ama eğer çalışıyorsa XP içinde geçerli olmalı, olmazsa çok ayıp ederler. Rica etsem XP için şimdiye kadar çıkmış tüm güncellemelerin setuplarını indirebileceğim bir windows sitesi veya güvenli harici bir site tavsiye edermisiniz? Teşekkürler.
- velociraptor
- Yottabyte4

https://www.sordum.net/3406/wsus-offline-update/
Üstteki yazılımı bir deneyin derim
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 20 kez
- İletişim:
alınmassanız öğrenme amaçlı soruyorumda neden bu kadar xp'de direniyorsunuz acaba?
- KITARO
- Bit

Yazılım için teşekkürler. Aradağım buydu. Şimdi updateleri stoklama zamanı.velociraptor yazdı:https://www.sordum.net/3406/wsus-offline-update/
Şöyle anlatıyım.. Windows XP'nin en çok sevdiğim özellikleri herşeyi tweaklemeye izin vermesi kayıt defterinden arkaplan servislerine kadar her bir özelliği kendim yönetmek istediğimden belkide. Kendime göre custom bir sistem kurmaktan hoşlanıyorum. Kontrol bende olmalı benden izinsiz tek bir byte bile gitmemeli. Tabi kötü yanlarıda var kabul ediyorum: Multi-core işlemcilerde tam randıman alınamıyor, artık update olmayacak çok büyük risk, son teknoji oyunlar için artık yetersiz Directx 12 desteği vs. Bende bundan sonra XP yüklü bilgisayarı sunum internet ofis genel amaçlı kullanacağım yapacak birşey yok. Ama oyun vb. için tabiki Win8 :) Vizelerim dolayısıyla biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın.Ond3rkor yazdı:alınmassanız öğrenme amaçlı soruyorumda neden bu kadar xp'de direniyorsunuz acaba?
- velociraptor
- Yottabyte4

- KITARO
- Bit

- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
seninki bir nevi aşk gibi bişey xp için sanırım :D tabi hepimizin için xp yeri ayrı unutulmaz :D Vizelerinde'de başarılar dilerim umarım istedigin sonuçları alırsın benımde vizelerim var umarım allahım ıkımızede yardımcı olur.
- velociraptor
- Yottabyte4

- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Bende daha Windows 7 den vazgeçemedim. Windows 8, Windows 7 deki zevki vermiyor.ney_bey yazdı:bende bir türlü vaz geçemeyenlerdenim XP den
- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
bende hiç öyle bir duygu yok valla hatta tamamen linux geçmeyi düşünüyorum ama format işleriyle uğraştıgım için bırakamıyorum çok kararsız kaldım :D