Windows 10 Technical Preview İş Yerinde Kullanmak

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
thebarisdemirci
Bit
Bit

Windows 10 Technical Preview İş Yerinde Kullanmak

Mesaj gönderen thebarisdemirci »

Merhaba Arkadaşlar,
Bir şirketin bilgi işlem departmanında görevi yeni devraldım. İş yerinde 57 client mevcut. Tüm bilgisayarlarda win7 pro kurulu ve sadece 11 tanesi lisanslı geri kalan hepsi illegal yollardan active edilmiş. Bende uzun süredir kullandığım ücretsiz yayınlanan windows 10 teknik inceleme sürümünü kurmayı planlıyorum. Bir domain yapısı olmadığından bir çok anlamda ihtiyacımı karşılıyor. Acaba yasal anlamda herhangi bir sorun yaşarmıyım? Bu konuda tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21099 kez

Re: Windows 10 Technical Preview İş Yerinde Kullanmak

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 10 ile ilgili yasal bir sorun yaşayacağınızı sanmam lakin biraz stabil hale gelmesini beklemenizi tavsiye ederim zaten nihai sürüm çıktıktan sonra bile 1 yıl ücretsiz olarak kullanılabilecek bunu göz önünde bulundurursak ve Windows 7 den Windos 10 a ücretsiz geçildiğini de göz önüne alırsak bence sorun çıkma olasılığı düşük
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Günümüz 2015 itibariyle illegal, korsan işletim sistemi kullanmak Türkiye de ve uluslar arası ne tür yaptırımlar ve cezalar var?
thebarisdemirci
Bit
Bit

Mesaj gönderen thebarisdemirci »

yesilaygunes yazdı:Günümüz 2015 itibariyle illegal, korsan işletim sistemi kullanmak Türkiye de ve uluslar arası ne tür yaptırımlar ve cezalar var?
Kurumlarım korsan kullanımlarından dolayı kurulmuş olan BSA adında bir denetim firması mevcut. Gerçi gelmeden bir kaç önceden şirketinizde ki yazılımları denetlemek için geleceği bilgisini veriyor. Bu sürede istediğini yapabilirsin.
Yakalandıkları korsan yazılımlar için ceza yazılıyor ve yeni lisans alınması isteniyor. Anlayacağınız astari yüzünü geçiyor
Kullanıcı avatarı
nuri baba
Kıdemli üye
Kıdemli üye

Mesaj gönderen nuri baba »

işyerinde kullanabilirsin gmail hesabın varsa microsofttan hesap doğrulanıp mailine link veriliyor ve kuruyorsun kurarken gene doğrulatıyor telefondan,sonra kur ekime kadar kullan illegal olmuyor kardeş.