Çoğu pc kullanıcısı, bazen veya her zaman ram'in gereksiz yere şiştiğinden yakınır.Bazıları sistemlerin yüksek ram kullanmasını savunulur.Ama bana sorarsanız bir sistem ne fazla RAM tüketmelidir ne de gereğinden az RAM kullanmamalıdır.Neyse ki sordum'un bu konuda üretiği bir ufak yazılım gereksiz RAM kullanımının önüne geçebilmekte ancak......! (zurnanın zırt dediği yer); yazılım Windows 7 ve önceki sürümler de verimli olamıyor (dikkat çalışmıyor demiyorum) ama yazılım Win8.1 ve Win10 mühtiş verimli...... Şöyle ki (aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın)

Not:
Admin bu resimleri https://www.sordum.org/9197/reduce-memory-v1-2/ adresinde kullanabilir.
Yazılım daha da geliştirilmeli,mesela
1.Yazılımın hakkında bölümü yok (ben bir yazılımla ilk meşgul olduğumda ilk baktığım yer Hakkında Penceresi (garip bir alışkanlık değil mi?))
2.Yazılıma bir zamanlama (Timer Fonksiyonu eklenebilir) özelliği getirilebilir.Böylece 15sn,30sn,45sn,1dk,3dk,5dk gibi zamanlayarak, Windows Bildirim Alanında otomatik pilot gibi kendiliğinden RAM 'ı serbest bırakması sağlanabiir.
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı