Linux Dağıtımına "Sistem İzleme Yardımcı Programı" Kurun

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2703 kez

Linux Dağıtımına "Sistem İzleme Yardımcı Programı" Kurun

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

gtop, JavaScript ile yazılmış açık kaynaklı bir sistem izleme yardımcı programıdır.

Kurulum

Gtop'u yüklemek gayet kolaydır.

1.Adım: (kurulum dizini kullanıcı dizinine indirilmesi) [git paketi önceden yüklü olmalıdır]

Kod: Tümünü seç

git clone https://github.com/aksakalli/gtop.git 
2.Adım : (Dizine cd komutu ile geçme)

cd gtop 
3.Adım: (Dizinden yazılımı kurma)

sudo npm install gtop -g
SONUÇ:

Çalışır durumda ;

Alışılmadık bir şekilde metin tabanlı yazılımlar için gtop'un komut satırı seçenekleri yoktur.

Gördüğünüz gibi, CPU kullanım geçmişini, bellek ve takas geçmişini, ağ geçmişini ve ayrıca her işlem için CPU ve RAM kullanımını detaylandıran çalışan işlemleri gösteren bir işlem tablosu gösteren bölümler vardır.İşlem tablosu işleme, CPU kullanımına veya bellek kullanımına göre sıralanabilir. Yukarıdaki örnekte, işlem tablosu CPU kullanımına göre sıralanmıştır.

CPU kullanımınızın, belleğinizin ve takasınızın yararlı grafik geçmişini fark edeceksiniz. Bir bakışta, yalnızca geçerli bir anlık görüntü yerine sisteminizde neler olduğu hakkında pratik bilgiler alırsınız. Gösterge tablolarını seviyorsanız, gtop'u seveceksiniz.

Özetle;

Sisteminizde kısıtlı bir RAM veya zayıf bir CPU varsa, gtop yerine htop'u tavsiye ederim. gtop ayrıca öldürme, filtreleme ve arama işlemleri gibi bazı kullanışlı işlevlere sahip değildir ve yapılandırma seçenekleri yoktur. Ancak yazılım, bir sistemin durumuna çok farklı bir bakış açısı sunmaktadır.

Not:

https://www.linuxlinks.com/essential-sy ... -terminal/ adresinden TRWE_2012 tarafından tercüme edilen bu makalenin TÜRKÇE çevirisinin tüm hakları www.sordum.net web sitesine aittir.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön