Linux Tarafında Yazılımlar

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Linux Tarafında Yazılımlar

Mesaj gönderen shampuan »

Burada sizinle bir tablo paylaşıyorum. Bu tabloda eğer geçiş yaparsanız hangi programları kullanacağınızı öğreneceksiniz. Ayrıca tablodaki çoğu yazılımın adına tıklattığınızda karşınıza o programın resmi çıkacak.

Linux tabanlı sistem kullanmaya başladığınızda, bazı konularda afallayabilirsiniz. Word'un adın word değil; writer. Başlat'a başlat demiyoruz kısaca menü diyoruz. xfce'de whisker menu ya da bir başka sistemde örneğin linux mint'te cinnamon menü olabiliyor. Bu yüzden kısaca menü. Winamp yoktur mesela, onun yerine onlarca müzik uygulaması var. Resim mi kırpacaksınız, programların adları windowstaki gibi değil, farklı. Merak etmeyin kullandıkça kısa zamanda alışıyorsunuz. Nasıl ilk android kullanırken acemiydiniz öyle.

Öte taraftan windows tarafında aşina olduğunuz programlar var mesela VLC linux tarafında da var. GIMP, ilk olarak linux kullanıcıları için çıkartılmıştı sonradan windows kullanıcıları için de piyasaya sürüldü. Şu anda MAC kullanıcıları da kurup kullanabiliyor. Bunlar gibi nice uygulama'yı windows tarafından hatırlayacaksınız. Bu tip uygulamalara "çok platformlu uygulama / ortak uygulama" denir.

Kısacası bu yazılımların, uygulamaların neler olduğunu öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten indireceğiniz 11MB'lik dosya size yardım edecektir.

NOT: Uygulamaların görsel stillerinin herbirisinde farklı görünme nedeni, her foto'nun internetten toplanmış olması. Hangi linux sisteminde çekilmişse uygulama o sistemin görsel stiline yani temasına uygun görünür.

Resim

https://drive.google.com/file/d/13pmkPl ... sp=sharing
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Linux Tarafında Yazılımlar

Mesaj gönderen esatiz »

Teşekkürler faydalı bir yazı. 7z içinde Thumbs.db var 2 tane. Virüslerle alakası yok dimi onun? Forumda birisi bahsetmiş klasör ayarlarıyla oluyor o diye. Bir bakar mısın abi sende öyle bir ayar var mı?

viewtopic.php?f=5&t=7734
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Thumbs.db windows'un küçük resimleri göstermesi için gerekli bir keş dosyası.
Ama zaman zaman virüsler tarafından kullanıldığı oluyordur net bilgim yok.
Sil gitsin zararı yok ama windows tekrar oluşturur.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Güncellendi.
Resmi olmayan bazı programlar için tıkla-bak resim ekledim ve boyuttan kazanmak için tüm resimleri elden geçirip küçülttüm.

Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz elden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön