msconfig çalışmıyor

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
maskem
Bit
Bit

msconfig çalışmıyor

Mesaj gönderen maskem »

Resim

msconfig çalıştırmaya çalışınca bu hatayı alıyorum, çözemedim yardım lütfen.

https://imgur.com/a/wQsGRC7
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10588 kez

Re: msconfig çalışmıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Windowsun gösterdiği hata mesajına bakarak aklıma gelenleri kendimce yazayım. Siz yöntemleri deneyip düzeltmeye çalışırsınız.
Hata mesajında Sistem yapılandırmasını çalıştırmak için yeterli ayrıcalığınız yok diyor.
Acaba kullandığını işletim sistemindeki Hesap kısıtılı kullanıcı hesabımı ? Yoksa Microsoft hesabı mı ? Yada okul iş hesabı mı ?
Eğer öyleyse sıfırdan yeni bir adminstrator hesap oluşturup sistemi ve bu bileşeni kullanmaya çalışın.
Bu işe yaramazsa, Dism Sfc/scannow gibi komutlar deneyin.
Bunlarda işe yaramazsa daha önceden aldığınız yedekler var ise onları geri yüklemeye çalışın. Mesela sistem geri yükleme yedeği gibi,
Yada Registry yedeği gibi. Bunlarda işe yaramazsa son çare format atın işletim sistemini değiştirin derim.
İşletim sisteminde yazılımsal olarak bi bozulmada söz konusu olabilir. Kullandığını işletim sistemi hangi Windows sürümü ?
Sürüm numarasıyla yazarmısınız ? Çok eski bir sürüm mü acaba ? 1507 yada 1511 gibi ? Yada ltsb ltsc sürümleri mi acaba ?
İşletim sisteminiz modifiyeli mi ? Belki modifiyeli ise bundanda kaynaklanıyor olabilir.
Birde son zamanlarda işletim sistemine herhangi bir program yazılım falan yüklediniz mi ? Yada sistem güncelleme aldı mı acaba ?
Umarım çözersiniz. Yukarıdaki dikkat edilmesi gereken noktaları kendimce belirtmeye çalıştım. Tek tek denemenizi tavsiye ederim.
Umarım kısa sürede çözülür. İyi günler. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 973 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İşletim sisteminde ya admin değilsin yani yönetici değilsin ya da sistemde virüs var, diğer bir olasılık da bilgisayarına kurduğun zararlı olan herhangi bir yazılım bu şekilde hata almana sebep oldu. Olasılık çok yani eğer sorun çözülmezse Microsoft'un sitesinden işletim sisteminin iso dosyasını indirip yeniden format atmanı tavsiye ederim.

Eğer diskinin ikinci dosya kopyaladığın kısminda genelde D olur bu bölüm virüs varsa onlar için de virüs taraması yap virüs varsa program ile temizle eğer virüs yoksa sistemde kurduğun herhangi bir programdan ya da çalıştırdığın her hangi bir scriptten vs. dolayıdır yani bunun nedeninin sadece belli bir sebepten dolayı olduğunu söylemek zordur.
maskem
Bit
Bit

Mesaj gönderen maskem »

administrator hesabım dism seçeneklerini denedim büyük ihtimal kullandığım bir script yol açtı artık format atacağım başka çare kalmadı
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 973 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Komut istemine sfc /scannow yazıp sistem dosyalarını onarmayı dene eğer o da olmazsa sistem geri yükleme noktan varsa onu scripti çalıştırdığın tarihten önceki bir döneme geri yükle o da olmazsa işletim sistemini flash bellekten başlatırken ya da ssd ya da hard disk sende hangisi varsa ondan başlatırken f8 tuşudur mesela sende atıyorum -bu bilgiayardan bilgisayara değişiyor- o tuşa basarak gelen dart menüsündeki seçeneklerde sistemi geri yükle diyerek geri yüklemeyi dene o da olmazsa tek seçeneğin format atmak olabilir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21344 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Yeni bir yönetici kullanıcı hesabı açıp o kullanıcıda denedinmi ?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10588 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hangi scriptten dolayı oldu acaba ?