Windows 10 update bildirimi kapatma
Windows 10 update bildirimi kapatma
Windows 10 pro 22h2 modlu iso indirdim. Windows Update blocker ile updateyi kapattım. Gayet güzel şu uyarıyı kaldırabiliyor muyum üstadlar ?

- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 969 kez
Re: Windows 10 update bildirimi kapatma
Bu uyarıyı kaldırmanın herhangi bir yolu yok diye biliyorum. Bu, sistem arayüzünde olan bir özellik yani kaldırılması mümkün değildir veya kaldırılsa bile sistemde sorunlar yaratır şahsen ben önermiyorum ki bu uyarı benim Windows 10 22H2 Pro olarak kendi modladığım ve şu an kullandığım sistemimde bile çıkmaktadır.
Modifiyeli sistemlerde ben kendi yaptığım dışında hiçbir modifiyeli sistemi kullanmıyorum ve güvenlikli ve gizlilik açısından başkasına kullanmasını da önermiyorum fakat tercih ve sorumluluk vu modifiyeli kullanıcılarına aittir benim yaptığım güncel sistemler dışında sorumluluk kabul etmem mümkün dahi olamaz.
Modifiyeli sistemlerde ben kendi yaptığım dışında hiçbir modifiyeli sistemi kullanmıyorum ve güvenlikli ve gizlilik açısından başkasına kullanmasını da önermiyorum fakat tercih ve sorumluluk vu modifiyeli kullanıcılarına aittir benim yaptığım güncel sistemler dışında sorumluluk kabul etmem mümkün dahi olamaz.
Fatih üstadım bende Tnctr sitesinden indirdim bu sistemi tercih etmemin nedeni iso 2.6 GB (Flash bellek 4 GB) olduğu için ve emre28 adında bir üstad yapmış incelemek isterseniz konu linkini gönderebilirim size saygılar
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Sen lite sistem indirmiş olmalısın çünkü 2.6 gb sistem büyük ihtimalle yapanlar tarafından lite sistem olarak geçer.
Senin sistemden beklentin nedir sadece flash bellek boyutu 4 gb ye sığsın olayı mı yoksa başka önem verdiğin bir şey var mı
Senin sistemden beklentin nedir sadece flash bellek boyutu 4 gb ye sığsın olayı mı yoksa başka önem verdiğin bir şey var mı
Lite olsa belirtirdi diye düşünüyorum. Sadece USB içine sığsın diye bu sistemi tercih ettim.
Sistemden beklentim oyunları sorunsuz açsın kasma donma yapmasın sorun çıkartmasın yeter
https://www.tnctr.com/topic/1234427-win ... 53031-x64/
Sistemden beklentim oyunları sorunsuz açsın kasma donma yapmasın sorun çıkartmasın yeter
https://www.tnctr.com/topic/1234427-win ... 53031-x64/
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Sade sistem istiyorsan kullanıp kullanmamak senin kararındır fakat isoyu paylaşan arkadaşın yazdığı bir yazı gözüme çarptı yani boyutunun neden düşük olduğunu şimdi daha iyi anladım o yazı şu:
"ISO'dan Elle Yükseltme, WindowsApps, WinRE.wim ve Microsoft Edge dosyaları silindi."
"ISO'dan Elle Yükseltme, WindowsApps, WinRE.wim ve Microsoft Edge dosyaları silindi."
Evet o yazıyı gördüm fazla bu işlerden anlamıyorum ama zaten Store Edge tercih etmiyorum ve kurulumu setuptan yapmıyorum. Boot ederek yapıyorum. Bu sebeble önemsemedim
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Güncel olmaması için sorun teşkil eder mi siz daha iyisini bilirsiniz
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Zamanla bazı oyunlar veya bazı programlar illa ki güncel sürüm isteyebilirler fakat öyle işlerle uğraşmam, benim tek işim sadece film dizi izlemek, internette takılmak ve temel şekilde ofis programları kullanmak diyorsan bu sistem işini görür fakat çok yüksek bir beklentin varsa yani her yazılım güncel olsun dersen bazı programlarda nadiren de olsa sıkıntı çıkabilir fakat tipik bir ev kullanıcıysan sistem kurtarma ve Windows uygulamaları ile işin yoksa, sistemdeki setup.exe dosyası ile kurulum yapmıyorsan ve Microsoft Edge kullanmıyorsan sistemi ahatlıkla kullanabilirsin diye düşünüyorum.
Bu benim fikrimdir fakat benim tercihimi biliyorsun sonra bana gelip de modifiyeli sistemi teşvik ediyorsun demesinler. Kesinlikle bu konuda sorumluluk kabul etmiyorum ve hiçbir şekilde desteklemiyorum modifiyeli sistemleri bunun da bilinmesini isterim.
Bu benim fikrimdir fakat benim tercihimi biliyorsun sonra bana gelip de modifiyeli sistemi teşvik ediyorsun demesinler. Kesinlikle bu konuda sorumluluk kabul etmiyorum ve hiçbir şekilde desteklemiyorum modifiyeli sistemleri bunun da bilinmesini isterim.
En son Kayserilifatih tarafından 14 Haz 2025, 13:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
sağol üstadım tam da söyledikleriniz bana hitap ediyor. Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10568 kez
O uyarı oradan gizlenmiyor sanırım. Tenforumsa baktım. Fakat birşeyler bulamadım.
- Tarımişçisi
- Byte3

- Teşekkür etti: 21 kez
Yakında "Windows 11'e yükseltin" uyarıları da gelir. Bizi bıktırır.
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10568 kez
Gelmez. Çünkü Windows 10 da üst sürümlere otomatik yükseltmeyi engelleyen reg tweak sisteme eklenebilir.
viewtopic.php?t=222170
viewtopic.php?t=222170