En son Windows 10 güncellemesi binlerce dosyanın kaybolmasına neden oldu. Neyse ki, yakın zamanda aldığım bir yedeklemeden çoğu dosyayı geri yükleyebildim. Bunu sadece başkalarını uyarmak için yazıyorum. Bu çile hayatımdan yaklaşık 15 saat çaldı. Senin sayende değil Microsoft.
Ayrıntılar: Windows 10 çalıştıran bir Lenovo T15'im var. Dün, 8 Temmuz 2025—KB5062554 (İşletim Sistemi Derlemeleri 19044.6093 ve 19045.6093) güncelleştirmesini, diğer adıyla x64 tabanlı sistemler için Windows 10 Sürüm 22H2 için 2025-07 Toplu Güncelleştirmesini (KB5062554) uyguladım. Ayrıca, bazı Windows güvenlik ayarlarını görüntülüyordum (Windows tuşu -> Ayarlar -> Windows Güvenliği), ancak herhangi bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum. Sonra T15'i yeniden başlattım ve Belgeler klasörümde ÇOĞU alt klasör ve alt klasör içerikleri (binlerce dosya) KAYBOLDU. Üst Belgeler klasöründeki tüm dosyalar ve varsayılan Windows 10 Resimler, Müzik ve Videolar klasörlerindeki tüm dosyalar görünür ve sağlam kaldı. Bazı alt klasör yapıları/yolları Belgeler klasöründe kaldı, ancak dosya içerikleri yoktu. Bazı alt klasör yapıları/yolları Belgeler klasöründe kaldı, ancak BAZI dosya içerikleriyle.
Eksik dosyaları bulmak için aşağıdakileri denedim, ancak hiçbiri başarılı olmadı.
1. Hem C:\ hem de Bu Bilgisayar'da Dosya Gezgini arama çubuğunu kullanarak Windows.old'u aradım, ancak hiçbir arama sonucu bulamadım.
2. KB5062554 güncellemesini kaldırdım ve dosyalarım hala kayıp.
3. Her zamanki gibi ve dosyalar kaybolmadan önce, geçici bir kullanıcı profili değil, aynı Windows kullanıcı profiline giriş yaptığımı doğruladım.
4. OneDrive yedeklemesi hiçbir zaman etkinleştirilmedi.
5. Dosya Geçmişi hiçbir zaman etkinleştirilmedi.
6. Dosya Gezgini Seçenekleri'nde, Gelişmiş ayarlar altında Gizli dosyaları, klasörleri veya sürücüleri göster seçeneği her zaman seçilidir.
7. T15'i birkaç kez yeniden başlattım. Yönetici kullanıcı profiliyle giriş yaptım.
Komut İsteminde DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu ve ardından sfc /scannow komutunu çalıştırdım.
8. C:\Users klasöründe bulunan .bak dosyalarını sildim ve bilgisayarı yeniden başlattım.
9. Kayıp dosyalar Geri Dönüşüm Kutusu'nda değildir.
10. Belge klasörü için Özellikler'i açtım ve Önceki Sürümler sekmesine tıkladım. Önceki sürüm yok.
11. ar olduğunu hatırladığım ancak artık kayıp olan bir dosyayı Dosya Gezgini'nde aradım. Arama, dosyaya bir kısayol buldu. Kısayolu açtığımda şu mesajla karşılaştım: "Bu kısayolun başvurduğu 'dosya adı' öğesi değiştirildi veya taşındı, bu nedenle kısayol artık düzgün çalışmayacak."
12. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList konumunda herhangi bir SID için .bak girişi bulunmamaktadır.
13. Eksik dosyalar C:\Users\Default\Documents veya C:\Users\Public\Documents dizininde değil
14. Komut İsteminde vssadmin liste gölgeleri ile gölge kopyalar oluşmamış.
Kaynak :
https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... 54_update/