Eski Televizyona Raspberyy Pi görüntüsü kesiliyor - Çözüldü

Elektrik ve elektronik konularında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Eski Televizyona Raspberyy Pi görüntüsü kesiliyor - Çözüldü

Mesaj gönderen Temhem »

Merhaba arkadaşlar RASPBERYY pİ 5'i HD to Micro HD dönüştürücü ve HDMI kablo ile TV'ye bağladığımda Welcome Raspberyy Pi ekranı geliyor ama sonra login ekranı gelip gidiyor siyah ekranda kalıyor.
Televizyon arcelik-tv-82-503 olması lazım elimde başka Beko televizyon var ondan bir tık daha yeni.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 961 kez

Re: Eski Televizyona Raspberyy Pi görüntüsü kesiliyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Denemeden bir öneride bulunmak zor dostum. Olayı şöyle düşün ben senden bir şey istiyorum ve senin test edip bana cevap vermen daha doğru oluyor, yoksa ne söylesen tam olarak doğru olmayacak. Bu durum da kesinlikle o durumdadır. Sorun ya Hdmi kablosunda, ya Hdmi dönüştürücüsünde ya da televizyonun kendisinde olabilir. Bunları kontrol etmeden sana yol göstermek zordur. Umarım çözümünü bulursun.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 20 Eyl 2025, 22:09 Denemeden bir öneride bulunmak zor dostum. Olayı şöyle düşün ben senden bir şey istiyorum ve senin test edip bana cevap vermen daha doğru oluyor, yoksa ne söylesen tam olarak doğru olmayacak. Bu durum da kesinlikle o durumdadır. Sorun ya Hdmi kablosunda, ya Hdmi dönüştürücüsünde ya da televizyonun kendisinde olabilir. Bunları kontrol etmeden sana yol göstermek zordur. Umarım çözümünü bulursun.
Televizyonun kendisinde hocam çünkü config.txt ile sabit sinyal yapmama rağmen Welconme yazısı geliyor sonra biliyorsun login ekranı gelince birden siyah ekran oluyor televizyon
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Güç için kullandığın fişin yeterli güç sağladığına emin misin belki televizyona ya da raspberry cihazına tam olarak güç sağlayamıyor gibi duruyor. Eğer her televizyonda bu sorun oluyorsa o da ihtimal dahilinde olabilir
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 20 Eyl 2025, 22:54 Güç için kullandığın fişin yeterli güç sağladığına emin misin belki televizyona ya da raspberry cihazına tam olarak güç sağlayamıyor gibi duruyor. Eğer her televizyonda bu sorun oluyorsa o da ihtimal dahilinde olabilir
Tek televizyonda denedim hocam diğer Beko LED televizyon var ondada deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Bu arada Beko Led televizyonda denedim sorun çözüldü 1360x768 60 HZ görüntü alıyorum.
BEKO B32-LB-4310 televizyon modeli bu arada.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Eğer bu da çözüm olmadı hocam deseydin aklıma ya cihazın yazılımında veya güç kablosunda hdmi veya hdmi dönüştürücüsünde sorun var diyecektim. Bununla geçmiş olsun. :arrow: