Google, kullanıcıların @gmail adreslerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir özellik sunuyor

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21241 kez

Google, kullanıcıların @gmail adreslerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir özellik sunuyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Google'ın hesap yardım sayfasındaki bir güncellemeye göre, Gmail kullanıcıları artık mevcut Gmail adreslerini ilgili tüm verileri ve hizmetleri kaybetmeden yeni bir adresle değiştirebiliyor. Değişikliği belirten Google destek belgesi Hintçe yazılmış, bu da özelliğin öncelikle Hindistan'daki kullanıcılara geleceğini düşündürüyor. Belgede, özelliğin kademeli olarak herkese sunulduğu belirtiliyor, bu nedenle tüm Gmail kullanıcılarının hesap ayarlarında bu seçeneği görmesi biraz zaman alabilir.

Yeni sistemde, kullanıcılar aynı Google hesabını korurken yeni bir @gmail.com kullanıcı adı seçebilirler. Bu, e-postaların, kişilerin, Drive dosyalarının, fotoğrafların, aboneliklerin ve diğer Google hizmetlerinin olduğu gibi kalacağı anlamına gelir. Orijinal e-posta adresi bir takma ad olarak işlev görmeye devam eder, bu nedenle bu adrese gönderilen mesajlar aynı gelen kutusuna ulaşır ve kullanıcılar her iki adresi de kullanarak oturum açabilirler.

Resim

Ancak bazı sınırlamalar da mevcut. Bir Gmail adresi değiştirildikten sonra, genellikle belirli bir süre boyunca tekrar değiştirilemez ve hesaplar genel olarak sınırlı sayıda değişiklikle sınırlandırılmıştır. Ayrıca, eski takvim davetleri veya paylaşılan belgeler gibi bazı hizmetler, bir süre daha orijinal adresi göstermeye devam edebilir.

Şimdiye kadar, güncel olmayan veya utanç verici Gmail kullanıcı adlarına sahip kullanıcılar, takma adlar, nokta varyasyonları veya artı adresleme gibi geçici çözümlere başvurmak zorundaydı.

Gmail adresini sıfırdan başlamadan düzgün bir şekilde değiştirebilmek, uzun zamandır beklenen bir özellikti ve Gmail'i, rakip platformların yıllardır sunduğu özelliklere nihayet yaklaştırıyor. Şahsen, adresimi değiştirmeyi dört gözle bekliyorum, böylece artık 1990'ların popüler bir pop-punk grubuna ve aynı on yıla ait niş bir korku filmine atıfta bulunmayacak .

Google henüz resmi bir açıklama yapmadı ve dağıtım kasıtlı olarak sessiz sedasız gerçekleşiyor gibi görünüyor. Ancak gençlik yıllarında seçtikleri bir kullanıcı adından rahatsız olan herkes için bu, uzun zamandır en çok memnuniyetle karşılanan Google güncellemesi olabilir.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/110717-go ... gmail.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 970 kez

Re: Google, kullanıcıların @gmail adreslerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir özellik sunuyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Nasıl olacak bu iş bilemedim. Şahsen bir e posta adresi değişirse ondaki veriler nasıl aynı kalacak o biraz bana mümkün değil gibi geldi
ayhanhub
Byte1
Byte1
Teşekkür etti: 13 kez

Re: Google, kullanıcıların @gmail adreslerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir özellik sunuyor

Mesaj gönderen ayhanhub »

Aslında güzel bir özellik. Umarım bunu da kötüye kullanmazlar.