PC Toplama Bitmiştir
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19690 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 927 kez
Re: PC Toplama Bitmiştir
Bilgisayarlar eskiye göre çok daha pahalı. Ben bile yeni laptop bilgisayar almak istiyorum fakat fiyatları görünce sanki alma diyorlarmış gibi hissediyorum.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
Zaten toplama PC olayında uzun süredir kalite markalar pahalıydı
Coin sonra oyunlar, Windows, son olarak yapay zeka işin içine etti
Eskiden 2003... 2010 sanırım çeşit boldu kalite markaların hem uygun fiyatlı hemde kademe kademe yüksek fiyatlı ürünleri vardı. Şimdi hepsi güçlü daha güçlü vs gidiyor üstelik fiyatlarda aşırı yüksek piyasada abudik gubudik markalar doldu
Bir çoğunda tamirli milletin haberi yok gerçi ithalatcınında yoktur belki vardır
Tek umudumuz çin
bulsunlar yeni bir teknoloji kurtarsınlar bizi 
Bizde her şey aşırı pahalı . . .
Coin sonra oyunlar, Windows, son olarak yapay zeka işin içine etti
Eskiden 2003... 2010 sanırım çeşit boldu kalite markaların hem uygun fiyatlı hemde kademe kademe yüksek fiyatlı ürünleri vardı. Şimdi hepsi güçlü daha güçlü vs gidiyor üstelik fiyatlarda aşırı yüksek piyasada abudik gubudik markalar doldu
Bir çoğunda tamirli milletin haberi yok gerçi ithalatcınında yoktur belki vardır
Tek umudumuz çin
Bizde her şey aşırı pahalı . . .
En son burakhi tarafından 22 May 2026, 00:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Bu gidişle zor yani kaliteli bilgisayar için en aşağı 35-40 bin lirayı gözden çıkarmak lazım ki garibansan ve özellikle kredi kartı limitin düşükse o iş zorlaşıyor yani ben nasıl bilgisayar alacağım kara kara düşündüğümü ilk defa görüyorum gerçekten de eskiden hiç bu kadar düşündüğümü hatırlamıyorum. Hayırlısı olsun bakalım her iş olacağına varır. Çinli markalar kar edebilirse belki bilgisayar üretir de fazla kar marjı olmazsa üretmeyebilirler de. Gerçekten yapay zeka işletim sistemlerinin içine etti. Eğer şu an var olmasaydı eminim Windows 11 çok daha hızlı olacaktı fakat o yapay zeka balonu da elbet bir yerde tıkanarak fısssa sesiyle patlayacaktır diye tahmin ediyorum fakat bu ne zaman olur onu zaman gösterecek 

- burakhi
- Kilobyte4

Yok hocam patlamaz işe yarıyor teneke ama sanki bir alıştırma sonra yolma taktiği var gibi bilemiyorum teknoloji o kadar hızlıki tahmin, teori vb. hepsi boş...
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Yapay zeka daha doğru düzgün dizi oyuncularının adını bile hatırlayamıyor. Bir ara yapay zekaya sorayım anekdot ekran görüntüleri olarak paylaşırım bence insan kendi zekasını kullanarak hakiki olur, yapay zeka ile insan kendi zekasına antrenman yaptırmak yerine yapay zekaya emanet ederek zamanla daha az düşünerek yapay zekaya kendini bırakır hale gelebilir bu da düşünen neslin azalması anlamını taşıyabilir ben buna üzülüyorum yoksa elbette faydalı olduğu yerler var o konuda faydalı kullanıldığında işe yaradığı anlar olabiliyor.
Esas saçma olan şey bu teknolojinin faturasının yani şişen donanım fiyatlarının neden biz bilgisayar kullanıcılarına sorulmadan donanım üreticileri tarafından acımasızca tüketicilere kesildiğidir.
Esas saçma olan şey bu teknolojinin faturasının yani şişen donanım fiyatlarının neden biz bilgisayar kullanıcılarına sorulmadan donanım üreticileri tarafından acımasızca tüketicilere kesildiğidir.
- burakhi
- Kilobyte4

Derin araştırmasım ama günümüz teknolojisi, insan gücü vb. göze alındığında üretim konusunda sıkıntının tek kaynağı ham madde olabilir.
Talep çok yetişemiyorum falan filan koronadan gelen yeni düzen...
Paranın tadını aldılar hemen bir kriz hoop fiyatlar yukarı zaten büyük bir ağ denetim, kontrol falan zor her şey kendi ellerinde...
Hükümetlerin de işine geliyordur. Bundan sonra böyle gider
Talep çok yetişemiyorum falan filan koronadan gelen yeni düzen...
Paranın tadını aldılar hemen bir kriz hoop fiyatlar yukarı zaten büyük bir ağ denetim, kontrol falan zor her şey kendi ellerinde...
Hükümetlerin de işine geliyordur. Bundan sonra böyle gider