Türkçe'ye dikkat..! Lütfen.
- editci
- Megabyte2

Türkçe'ye dikkat..! Lütfen.
arkadaşlar internet dünyasında bir çok site ve bir dünya forum üzerindeki konuşmalar yeni yeni konuşma şekillerine tanık oluyor. bu şahsım adına beni çok rahatsız ediyor.
herkesin düşünce tavrına saygım var
ama,
gerek msn, gerek internet üzerine kurulu herhangi bir platformda konuşma dillerine lütfen dikkat edelim. sordum.com bu olaya yıllardan beri dikkat ediyor fakat son zamanlarda bu olayın (bu forumda da )yaygınlaştığı kanaatindeyim. bu bir moda şekli değildir.
Atatürk'ün kurmuş ve süreklilik arzeden bu güzel dilimizi savunmamız ve korumamız gereken ne idüğü belirsiz kişilerin çabalarına destek vererek onları sevindirmeyelim.
örnek verecek olursak: güsel, gsel, tmm, olm, geliorum, ...iorum, daha bir sürü fakat şu anda aklıma gelmiyor.
bizde zaman zaman tamam yerine ok, selam serine slm, hoşçakal yerine byee vs. diyebiliyoruz. kısaltma olarak düşündüğümüz bu tür konuşmalar ile birilerinini amacına katkı, ekmeğine yağ sürüyoruz. bu kopmaları beraberinde getirebileceğini düşünüyorum.
bu kişisel fikrimdir. yanlış anlaşılmasın.
sizinde bu konuda düşünceleriniz veya bu yazıya ilave edebileceğiniz düşünce veya türkçeye aykırı olan kelimelerin buraya eklemesini yapablirsiniz.
herkesin düşünce tavrına saygım var
ama,
gerek msn, gerek internet üzerine kurulu herhangi bir platformda konuşma dillerine lütfen dikkat edelim. sordum.com bu olaya yıllardan beri dikkat ediyor fakat son zamanlarda bu olayın (bu forumda da )yaygınlaştığı kanaatindeyim. bu bir moda şekli değildir.
Atatürk'ün kurmuş ve süreklilik arzeden bu güzel dilimizi savunmamız ve korumamız gereken ne idüğü belirsiz kişilerin çabalarına destek vererek onları sevindirmeyelim.
örnek verecek olursak: güsel, gsel, tmm, olm, geliorum, ...iorum, daha bir sürü fakat şu anda aklıma gelmiyor.
bizde zaman zaman tamam yerine ok, selam serine slm, hoşçakal yerine byee vs. diyebiliyoruz. kısaltma olarak düşündüğümüz bu tür konuşmalar ile birilerinini amacına katkı, ekmeğine yağ sürüyoruz. bu kopmaları beraberinde getirebileceğini düşünüyorum.
bu kişisel fikrimdir. yanlış anlaşılmasın.
sizinde bu konuda düşünceleriniz veya bu yazıya ilave edebileceğiniz düşünce veya türkçeye aykırı olan kelimelerin buraya eklemesini yapablirsiniz.
- uçs
- Petabyte3

Re: Türkçe'ye dikkat..! Lütfen.
Haklısın,hemde yerden göğe kadar haklısın.Hızlı yazabilmek tabii ki iyi birşey..Ancak hızlı yazacağım diye kimsenin güzel Türkçemizi katletmeye hakkı yoktur.. :!:
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21142 kez
klavyemde Tr karakter olmamasina ragmen dikkat etmeye calisiyorum (ne kadar basarili oldugum siz degerli üyelerimizin takdirine kalmis) , bu konuda hassaslik gösterilmesi basta beni mutlu edecektir , herkese anlayisi icin tesekür ederim
- editci
- Megabyte2

abi hızlı yazıp yanlış yazmak ayrı bir şey. bu tamamen bilinç altına yerleşmiş bir algı. yani bilinçsizçe yaplan bir şey değil.uçs yazdı:Haklısın,hemde yerden göğe kadar haklısın.Hızlı yazabilmek tabii ki iyi birşey..Ancak hızlı yazacağım diye kimsenin güzel Türkçemizi katletmeye hakkı yoktur.. :!:
çok haklısın,benimde takıntım "ok","okey","super" kelimelerini kullananlara,televizyonda programlarda dahi iyice dilimize girdi.
forumda yazdıktan sonra tekrar gözden geçiriyorum,bu hem okuyanlara,hemde kendime olan saygımın gereği,hatalarımdan birisi ayraç kullanmıyorum,onuda kullanmaya dikkat edicem.
forumda yazdıktan sonra tekrar gözden geçiriyorum,bu hem okuyanlara,hemde kendime olan saygımın gereği,hatalarımdan birisi ayraç kullanmıyorum,onuda kullanmaya dikkat edicem.
- Unde®minE
- Kilobyte1

Eskiden ben de o kadar dikkat etmezdim ama bu foruma geldikten sonra baktım çok büyük bir özen var şahsen utandım kendimden. O günden beri forumda dikkat ediyorum. Sadece forumda değil msn'de de böyle olmaya başladı. Memnun muyum ? Hem de çok... Aynen modestus abi dediğin gibi ben de yazdıktan sonra bir kere okuyorum, kontrol ediyorum... Dikkat edilmeli bence ama sadece burada kalmamalı bu konu. Kural olmalı bence; hatta ilk kural bu olmalı é!
Tüm arkadaşlara hassasiyeti için teşekkür ederim. Dil, bir milletin koruması gereken en önemli kültür unsurudur. Dil'ini kaybeden millet, kendi benliğini de kaybeder. Geçtiğimiz günlerde Off-Topic bölümünde Türkçe'nin kurallarını içeren bir başlık vardı ama şimdi bulamadım nedense.
Abi senin durumunu biliyoruz, sen elinde Türkçe klavye olmadığı halde bile anlaşılır bir şekilde yazıyorsun. Elinde Türkçe klavye olduğu halde kıçından karakter uydurup yazmaya çalışanlara karşı çıkıyoruz biz.velociraptor yazdı:klavyemde Tr karakter olmamasina ragmen dikkat etmeye calisiyorum (ne kadar basarili oldugum siz degerli üyelerimizin takdirine kalmis) , bu konuda hassaslik gösterilmesi basta beni mutlu edecektir , herkese anlayisi icin tesekür ederim
- Re@lite
- Kilobyte3

Türk dili,Türk kültürünü,Türk varlığını,milli birlik ve beraberliğimizi sağlayan ögelerin başında gelir.
Adeta bizi birbirimize yapıştıran tutkal gibidir.
Aksanlarda farklı olmakla beraber Türkçede yazı dili tek'tir.
Bu hassasiyet için editçi abiye teşekkür ediyorum
Atatürk Harf ve Dil Devrimini yapmıştır doğrudur,yanlış olan;Türkçe zaten var olan ve
yüzyıllar boyunca Türk toplumu tarafından kullanılan bir dildir.
Buna karşın Arapça,Farsça ve Osmanlıca Yüksek Zümrenin konuştuğu bir dil halindeydi.
Özellikle Türk Halk Edebiyatında bunun örneklerini defalarca görebiliriz.
Yukarıdaki noksanı gidermek istedim,yanlış anlaşılma olmasın!!!
Bu hassas konuya yapılan vurgu için tekrar teşekkürler.
Amerikan,Avrupa özentisi başıboş gençliği tekrar milli hassasiyetlere davet ediyorum!!!
Saygılarımla..
Adeta bizi birbirimize yapıştıran tutkal gibidir.
Aksanlarda farklı olmakla beraber Türkçede yazı dili tek'tir.
Bu hassasiyet için editçi abiye teşekkür ediyorum
Bir not olarak da eklemek istediğim şey:Atatürk'ün kurmuş ve süreklilik arzeden bu güzel dilimizi savunmamız ve korumamız gereken ne idüğü belirsiz kişilerin çabalarına destek vererek onları sevindirmeyelim.
Atatürk Harf ve Dil Devrimini yapmıştır doğrudur,yanlış olan;Türkçe zaten var olan ve
yüzyıllar boyunca Türk toplumu tarafından kullanılan bir dildir.
Buna karşın Arapça,Farsça ve Osmanlıca Yüksek Zümrenin konuştuğu bir dil halindeydi.
Özellikle Türk Halk Edebiyatında bunun örneklerini defalarca görebiliriz.
Yukarıdaki noksanı gidermek istedim,yanlış anlaşılma olmasın!!!
Bu hassas konuya yapılan vurgu için tekrar teşekkürler.
Amerikan,Avrupa özentisi başıboş gençliği tekrar milli hassasiyetlere davet ediyorum!!!
Saygılarımla..
- N2O
- Megabyte2

ben bu forumda alıştım düzgün yazmaya diğer insanlar arasında çok kötü oluyor öyle yazmak...
forumda ilk yazılarıma bakıyorum da, gerçekten utanıyorum. :D
forumda ilk yazılarıma bakıyorum da, gerçekten utanıyorum. :D
- editci
- Megabyte2

son zamanlarda forumda Tükçe kullanımına biraz daha dikkat edilir olduğunun farkına vardım. ilgili ve düşünceli arkadaşlara teşekkür ederim.
- Quarentina
- Kilobyte3

Msn yüzünden benimde bir yazmamda problem olmaya başladı hızlı yazmak için tmm oke hdi nbr nabün g yerine q kullanma düzeltmeye çalışıyorum. :oops:
biröneri:
bu şekilde bozuk Türkçe kullananlara cevap yazılmasın,onlar bu forumu önemsemiyorlarsa forumda onları önemsemesin.
arkadaşım,kafanı monitöre çevirip yazını kontrol edecek kadar beş saniye vaktin yokmu,cümle düşüklüğü ve kelime bozukluğu had safhada,kimse senin ne demek istediğini anlamaya çalışmak için kafa patlatmak zorunda değil.. :evil:
her yazın aynı laçkalıkta.. :evil:
viewtopic.php?f=9&t=51878
bu şekilde bozuk Türkçe kullananlara cevap yazılmasın,onlar bu forumu önemsemiyorlarsa forumda onları önemsemesin.
arkadaşım,kafanı monitöre çevirip yazını kontrol edecek kadar beş saniye vaktin yokmu,cümle düşüklüğü ve kelime bozukluğu had safhada,kimse senin ne demek istediğini anlamaya çalışmak için kafa patlatmak zorunda değil.. :evil:
her yazın aynı laçkalıkta.. :evil:
viewtopic.php?f=9&t=51878
- editci
- Megabyte2

hatta yorum yapılsa bile aynı tutum devam ederse sorgusuz silinmesi taraftarıyım.
- Bilişimci
- Bit

Sonuna kadar haklısınız bir toplumun mensup olduğu dil o ülkenin kültür düzeyini belirler.Bu kısaltmalar kültür seviyemizi kısaltmakla kalmıyor ne kadar özentiye sahip bir millet olduğumuzuda kanıtlamış oluyor.
- uçs
- Petabyte3

Katılıyorum.. :!:editci yazdı:hatta yorum yapılsa bile aynı tutum devam ederse sorgusuz silinmesi taraftarıyım.